Tussenstop uit de hel: 300 passagiers urenlang vast door puin op landingsbaan

Na vier uur wachten in het vliegtuig mochten de passagiers toch op het tarmac.
Twitter/@gtoppenberg Na vier uur wachten in het vliegtuig mochten de passagiers toch op het tarmac.
Ruim 300 passagiers van een vlucht van United Airlines zaten vandaag urenlang vast in het vliegtuig in de Australische hoofdstad Canberra. Het toestel was onderweg van San Fransisco naar Sydney nadat op de landingsbaan puin bleek te liggen.

De landingsbaan werd daarom een half uur afgesloten, meldden plaatselijke media. Omdat in Canberra geen douane- of paspoortcontrole is, moesten de 300 passagiers op het vliegtuig blijven zitten.

United liet weten dat het nieuwe piloten naar Canberra moest brengen om het gestrande vliegtuig weer naar Sydney te vliegen, omdat de werktijden van de bemanning waren overschreden.

Zeven uur duimendraaien
Na vier uur wachten in het vliegtuig mochten de passagiers toch op het tarmac maar ze werden binnen een afgesloten militair gedeelte gehouden.

Intussen waren de passagiers al meer dan 30 uur onderweg. Zeven uur na de landing in Canberra kon het vliegtuig dan toch opnieuw vertrekken naar Sydney.

De reizigers lieten op Twitter hun frustraties de vrije loop, vooral over het gebrek aan communicatie door United.

Door het puin op de landingsbaan in Sydney moest een andere vlucht van United Airlines uit Los Angeles omgeleid worden naar Brisbane. Twee vluchten van United uit Sydney werden dan weer geannuleerd.