Turkse jongeren betogen (even) in Gent

James Arthur
Tientallen Turkse jongeren hebben vanmiddag even betoogd in Gent, nadat daartoe was opgeroepen op sociale media. De politie stond paraat, onder meer met een waterkanon.

De jongeren - allemaal pro-Erdogan - zijn boos omdat in Nederland een Turkse minister de toegang werd ontzegd tot het consulaat in Rotterdam, en het land werd uitgezet. Ze kwamen samen aan een bushalte op de Korenmarkt. De betoging met zo'n vijftig Turkse jongeren werd na een klein half uur ontbonden in de Sleepstraat. De manifestatie, die niet op voorhand was aangevraagd, is zonder incidenten verlopen.


82 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • The **The UnderTeacker**

  Dat is Europa en alles wordt hier toegestaan.Vraag me soms af.Of de Belgen ook op Straat mogen komen.En daar een beetje amok mogen maken in Hun land.Vermoed dat ze snel zullen zeggen.Ga maar terug in u Eigen Land.Maar niet gevreesd.Er rest enkel nog jaren.En we zijn 1 groot land.Van Moslims.Dan zal er wel vede zijn.Veel verschil zal er niet zijn met Nu.

 • geert roose

  Jammer, als ze zo pro erdogan zijn dat ze dan gewoon terug naar Turkije gaan en daar blijven. Belgie wordt hopelijk geen tweede Turkije. Hopelijk maakt de regering er werk van om 1 persoon gelijk te stellen aan 1 nationaliteit. Wil je Belg worden als Turk dan heb je de Belgische nationaliteit en geen Turkse meer. Willen ze die behouden dan moeten ze maar terug naar Turkije gaan. Ik weet ook dat er hardwerkende Turken zijn die niet pro erdogan.

 • Dimi Bauwens

  Onder de moslims zitten veel perfect geïntegreerde, lieve en hardwerkende mensen. Die gaan zich dringend moeten verzetten tegen het beeld dat de "rotte appels" over hun geloof schetsen. Net zoals tegen het Christendom, zal men maatregelen moeten nemen tegen de (extreme) Islam.

 • Rudi Geeraert

  Als je Erdogan en Turkije toch zo belangrijk vindt dat je er ambras voor wil maken, moet je maar terug naar Turkije gaan wonen. Dit mag niet voor overlast zorgen in andere landen. En dit geldt voor alle nationaliteiten.

 • Murat Muri

  Seg hou eens op met de dubbele nat. In de Caribische eilanden mocht men ook stemmen voor in Nederland. En dat is veel verder dan Turkije en het zijn nog nie eens Nederlanders. Waarom mogen met die Turkse afkomst en die familie hebben in Turkije niet stemmen dan??