Turkije stuurt 40 koeien terug naar Nederland

thinkstock
De Turkse Vereniging van Vleesproducenten gaat uit protest tegen het spreekverbod van Turkse ministers 40 koeien terugsturen naar Nederland.

Bülent Tunç, de voorzitter van de vereniging, zei tegen het staatspersbureau Anadolu dat het gaat om symbolische protestactie van 40 Holstein-Friesian koeien.

"In de toekomst willen we geen dierlijke producten meer uit Nederland. De eerste lading van deze runderen is geladen. We gaan ze terugsturen", zei hij. Ze komen van het Biga zuivelbedrijf in de westelijke provincie Çanakkale.

Hij zei dat Turkije moet beginnen zich te concentreren op de eigen veefokkerij. "Wij hebben onze eigen kwaliteitsrassen. "Als Nederland ze niet accepteert zullen de zwartbonte dieren geslacht worden en het vlees verdeeld onder de leden, aldus voorzitter Tunç.
44 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ben Sen

  Jullie hebben de Turken nodig,zonder Turken in EU stellen jullie niks voor. Als alle Turken moest vertrekken trekken jullie nogal ogen open. Lees hier beschaafd land,jullie hebben beschaving van ons geleerd.60 jaar geleden hadden ze hier nog niet eens een badkamer of sanitaire in een gewoon huis.

 • j l

  Rechtse politieke leiders. De kleinste kindjes in de politiek. En aan alle erdogan supporterd die zegge da erdogan de deur moe ope zette. Dat em maar doe er zijn effe problemen. In heb niets tegen migratie. En dit zou politiek een heel domme zet zijn van erdogan. Wanneer die de deur opezet is hij zen hefboom tijdens onderhandelingen kwijt.

 • Joris Drakenman

  Goed zo. Kunnen wij die honderdduizend ezels dan ook terugsturen aub!?

 • Guido B

  Een Turk met koeien,ik kan mij dit beeld niet voorstellen

 • Dirk Tuymans

  En wij sturen 1 miljoen terug. Dan is de stand toch 1-1.