Tsjechisch president Zeman noemt transgender personen ‘walgelijk’

In een interview met CNN Prima News zondag verdedigde Tsjechisch president Zeman de Hongaarse wet tegen de LGBTQ+-gemeenschap. Verder maakte hij ook enkele opvallende uitspraken over transgender personen. Zo noemde hij hen ‘walgelijk’ en vond hij een geslachtsveranderende operatie ‘zelfverminking’.  

25 reacties

 • Toby Huyghebaert

  1 jaar geleden
  Op een dag zal iedereen verantwoording moeten afleggen...
 • Jan Roegiers

  1 jaar geleden
  Europa moet opletten met hun uitdrukkingen. Want wie staat er langs de zijlijn te kijken. Juist. De Russen. En die kunnen ven de onenigheid in Europa dik gebruik van maken. Russen zijn de laatste 20 jaar veel rijker geworden dan voorheen en de Oostbloklanden kunnen ook dat gebruiken. Ipv Europa te blijven sponseren.
 • MYRTHE PASS

  1 jaar geleden
  En waarom zou bijvoorbeeld Zeman, president van Tsjechië, dit niet mogen uitspreken? Als puntje bij paaltje komt is een geslachtsoperatie een vorm van zelfverminking. Men moet tevreden zijn met het geslacht dat men op de wereld kwam en dit niet operatief gaan veranderen. De natuur heeft je dit meegegeven! Men kan zich wel subtiel als een andere sexe gaan kleden, daar heb ik niets op tegen. Homo's en lesbiennes zijn ook in orde. Maar ik heb het zelf ook moeilijk met transgenders.
 • Carl Vangenechten

  1 jaar geleden
  Hij is natuurlijk vrij om te denken wat hij wil, hij is immers president en wordt gehoord. In onze media is alleen applaus voor de regenboogvlag toegelaten, zelfs neutrale bedenkingen geraken niet door de censuur.
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Natuurlijk mag zo iemand een eigen mening hebben, maar het typeert hem wel. Een president mag niemand uitsluiten en moet er zijn voor de ganse bevolking, ook voor mensen en groepen die hem niet zo goed liggen. En transgenders richten geen kwaad aan en moeten ook geholpen worden.
 1. LGBTQ+-personen reageren op omstreden antiholebiwet van Hongarije: “Ze insinueren dat ik ‘gevaarlijk’ ben”
  PREMIUM

  LG­BTQ+-personen reageren op omstreden antiholebi­wet van Hongarije: “Ze insinueren dat ik ‘gevaarlijk’ ben”

  Deze week veroorzaakte de nieuwe anti-LGBTQ+-wet van Hongarije veel ophef. Die bepaalt dat LGBTQ+-personen even strafbaar zijn als pedofielen. Daarnaast is het volgens de wet verboden om over holebi en trans personen te praten in het bijzijn van minderjarigen. “Dit is een echte aanval op de mensenrechten”, reageert jongerenorganisatie Wel Jong Niet Hetero. Wat vinden personen uit de LGBTQ+-gemeenschap zelf van de wet? Jory, Emiel en Klara doen hun verhaal.