Tsjechisch president Zeman noemt transgender personen ‘walgelijk’

In een interview met CNN Prima News zondag verdedigde Tsjechisch president Zeman de Hongaarse wet tegen de LGBTQ+-gemeenschap. Verder maakte hij ook enkele opvallende uitspraken over transgender personen. Zo noemde hij hen ‘walgelijk’ en vond hij een geslachtsveranderende operatie ‘zelfverminking’.  

25 reacties

 • Toby Huyghebaert

  4 maanden geleden
  Op een dag zal iedereen verantwoording moeten afleggen...
 • Jan Roegiers

  4 maanden geleden
  Europa moet opletten met hun uitdrukkingen. Want wie staat er langs de zijlijn te kijken. Juist. De Russen. En die kunnen ven de onenigheid in Europa dik gebruik van maken. Russen zijn de laatste 20 jaar veel rijker geworden dan voorheen en de Oostbloklanden kunnen ook dat gebruiken. Ipv Europa te blijven sponseren.
 • MYRTHE PASS

  4 maanden geleden
  En waarom zou bijvoorbeeld Zeman, president van Tsjechië, dit niet mogen uitspreken? Als puntje bij paaltje komt is een geslachtsoperatie een vorm van zelfverminking. Men moet tevreden zijn met het geslacht dat men op de wereld kwam en dit niet operatief gaan veranderen. De natuur heeft je dit meegegeven! Men kan zich wel subtiel als een andere sexe gaan kleden, daar heb ik niets op tegen. Homo's en lesbiennes zijn ook in orde. Maar ik heb het zelf ook moeilijk met transgenders.
 • Carl Vangenechten

  4 maanden geleden
  Hij is natuurlijk vrij om te denken wat hij wil, hij is immers president en wordt gehoord. In onze media is alleen applaus voor de regenboogvlag toegelaten, zelfs neutrale bedenkingen geraken niet door de censuur.
 • guido Bervoets

  4 maanden geleden
  Natuurlijk mag zo iemand een eigen mening hebben, maar het typeert hem wel. Een president mag niemand uitsluiten en moet er zijn voor de ganse bevolking, ook voor mensen en groepen die hem niet zo goed liggen. En transgenders richten geen kwaad aan en moeten ook geholpen worden.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Verontwaardiging over omstreden Hongaarse wet die voorlichting over homoseksualiteit verbiedt: “Dit tast grondbeginselen EU aan”

  Verontwaar­di­ging over omstreden Hongaarse wet die voorlich­ting over homoseksua­li­teit verbiedt: “Dit tast grondbegin­se­len EU aan”

  Het Hongaarse parlement heeft een omstreden wet gestemd die voorlichting aan minderjarigen over homoseksualiteit en transgenderthema's verbiedt. Hongaren kwamen dinsdag al op straat in de hoofdstad Boedapest en ook woensdag wordt er hevig geprotesteerd. Ook in ons land komen er vanuit de politieke wereld en belangenorganisaties verontwaardigde reacties.