Trumps schoonzoon op officieel bezoek in Irak

Jared Kushner (rechts) samen met zijn vrouw Ivanka Trump. Beiden zijn officieel in dienst van president Trump.
REUTERS Jared Kushner (rechts) samen met zijn vrouw Ivanka Trump. Beiden zijn officieel in dienst van president Trump.
Jared Kushner, de schoonzoon en adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, is in Irak voor een officieel bezoek. Dat heeft een hoge verantwoordelijke van de Amerikaanse regering gemeld.

Kushner reist samen met generaal Joe Dunford, de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff. De regering gaf geen informatie over de reden van het bezoek, maar het zou zich concentreren rond de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat. Kushner kreeg binnen het Witte Huis onder meer de rol van vredesgezant voor het Midden-Oosten.

Luchtaanvallen
De Verenigde Staten leiden de internationale coalitie tegen IS en voeren luchtaanvallen uit om de Iraakse regeringstroepen te steunen. Sinds vorige maand hebben de Iraakse troepen een offensief gestart om het oosten van Mosoel, het laatste echte IS-bolwerk in Irak, te heroveren van de jihadisten. Meer dan 200.000 burgers zijn de stad al ontvlucht.

Grote invloed
De 36-jarige Kushner, de echtgenoot van Trumps favoriete dochter Ivanka, heeft een grote invloed in het Witte Huis, op vlak van binnenlands en buitenlands beleid. Vorige week raakte bovendien bekend dat ook Ivanka een officiële functie heeft gekregen binnen de regering.