Trumps dagelijks rondje media pesten: MSNBC-presentatoren zijn "gek" en "ongelooflijk dom"

AFP
Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw zwaar uitgehaald naar een aantal mediabedrijven, en dan vooral naar de MSNBC-presentatoren Joe Scarborough en Mika Brzezinski. "Gekke Joe Scarborough en ongelooflijk domme ('dumb as a rock') Mika zijn geen slechte mensen, maar hun slecht beoordeelde show wordt gedomineerd door hun NBC-bazen. Jammer!", zo schreef hij op Twitter.

Het is stilaan al een gewoonte geworden, het ochtendlijke Twitter-rondje dat de president maakt wanneer hij aan een nieuwe dag begint. Rond 14 uur Belgische tijd verschijnen bijna dagelijks zijn nieuwste tirades, vaak aan het adres van de Democraten of de "fake media". Vandaag nam Trump opnieuw enkele van die mediabedrijven in het vizier.

"Ik ben heel tevreden om te zien dat CNN eindelijk naar buiten komt als #fakenieuws en vuilbakjournalistiek. Het werd tijd!", zo haalde hij bijvoorbeeld uit naar CNN. Trump verwijst daarmee naar de drie CNN-journalisten die deze week ontslag moesten nemen omdat een verhaal over een Trump-getrouwe en banden met Rusland slecht onderzocht was.

Maar vooral tv-zender NBC kreeg ervan langs. Zo verwees Trump naar een presentatrice die ontslagen werd door haar "out of control bosses" omdat ze "weigerde mee te gaan in de Trump-haat". En de president kwam ook terug op zijn bijzonder kwetsende opmerkingen van eergisteren: "Gekke Joe Scarborough en ongelooflijk domme ('dumb as a rock') Mika zijn geen slechte mensen, maar hun slecht beoordeelde show wordt gedomineerd door hun NBC-bazen. Jammer!"

Trumps tweets van donderdag over Brzezinski die "fel bloedend door een facelift bij mij kwam aandringen me te vergezellen", lokten al een grote controverse uit, ook binnen zijn eigen partij. Tal van politici veroordeelden de president voor zijn vileine, persoonlijke en seksistische opmerkingen. Lindsey Graham en Ben Sasse, twee Republikeinse senatoren, wezen de president er op dat zijn gedrag de grenzen van het fatsoen ver overschreed.

Trump ging op Twitter ook in op de controverse rond de kiesfraudecommissie, waar 25 Amerikaanse staten aan weigeren mee te werken.

MSNBC-presentatoren Joe Scarborough en Mika Brzezinski.
AFP MSNBC-presentatoren Joe Scarborough en Mika Brzezinski.