Trump zaait verwarring met tweet over Noord-Korea

De Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un.
afp De Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un.
Donald Trump heeft weer eens in raadselen gesproken. Amerikanen vragen zich af wat hun president bedoelt met zijn Twitter-opmerking over Noord-Korea: "Sorry, maar er is maar één ding dat werkt..."

Zaterdagmiddag stuurde de Amerikaanse president twee tweets de wereld in over de nucleaire onderhandelingen met Noord-Korea: "Eerdere presidenten en hun regeringen hebben 25 jaar lang gepraat met Noord-Korea, overeenkomsten gesloten en grote hoeveelheden geld betaald... Heeft niet gewerkt." Volgens de president werden "overeenkomsten geschonden nog voordat de inkt ervan was opgedroogd en werden de Amerikaanse onderhandelaars voor schut gezet".

Trump maakte niet duidelijk wat "het enige" is dat werkt tegen Noord-Korea, ook niet toen verslaggevers later om uitleg vroegen. Eerder deze week was hij ook al raadselachtig. De president zei tegen journalisten dat er een stilte voor de storm was. Toen die vroegen waar die storm uit zou bestaan, antwoordde Trump: "Daar komen jullie wel achter."

Politieke analisten vermoedden dat het misschien om de positie van één van zijn ministers ging, minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson. Anderzijds lijkt Trump hier toch te referen aan een mogelijke oorlog.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raymond van der craen

  Wie geraakt nog onder de indruk van zijn woorden? Dit zijn reacties van scholieren van het eerste of tweede studiejaar! Trump is op weg om de zwakste president ooit te worden!

 • jean petermans

  Iedereen schijnt te vergeten dat Trump al van het begin van zijn aantreden heeft gezegd dat uit zijn verklaringen de vijand nooit zal kunnen opmaken wat hij van plan is

 • Jurgen Vermaut

  Zaait Trump ooit iets anders dan twijfel dan?

 • Jiwanjyot Singh

  Regelrechte oorlogsverklaring. Niet verstandig maar hij heeft wel gelijk.

 • germaine asselbergs

  De wapenindustrie moet draaien.