Trump stelt onderzoek naar "fake news"-media voor

Reuters
VS-president Donald Trump heeft vandaag aan de commissie inlichtingen van de Senaat voorgesteld om ook eens een onderzoek uit te voeren naar Amerikaanse media die, volgens hem, "fake news" brengen.

Hij vindt dat nuttiger dan het onderzoek dat die commissie momenteel voert naar nog steeds veronderstelde samenspanning tussen team-Trump en Rusland.

Trump lanceerde zijn voorstellen, zoals gebruikelijk, in een resem ochtendtweets. Daarin stelde hij dat het bericht van NBC als zou Rex Tillerson zijn ontslag als minister van Buitenlandse Zaken hebben aangeboden niet met de waarheid strookt. Volgens die zender zou Tillerson gezegd hebben dat Trump een "debiel" is. Ook die uitspraak wordt ontkend door de president. Tillerson betwistte de uitlating eerder al.

Volgens NBC dreigde buitenlandminister Tillerson ermee zijn ontslag in te dienen wegens grondige meningsverschillen met de president. Trump ontkent dat.
reuters Volgens NBC dreigde buitenlandminister Tillerson ermee zijn ontslag in te dienen wegens grondige meningsverschillen met de president. Trump ontkent dat.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • annie dupont

    gaat hij zijn eigen uitspraken laten onderzoeken ? al zijn leugens en fake news ?