Trump steekt pluimen Panamakanaal op zijn eigen hoed, maar de Panamese president heeft een laconiek antwoord klaar

Photo News
Donald Trump en bescheidenheid, het zal nooit wat worden. De Amerikaanse president liet dat opnieuw merken tijdens het bezoek van zijn ambtsgenoot uit Panama.

Vraag aan honderd mensen vanwaar ze Panama kennen, en de overgrote meerderheid zal meteen 'het Panamakanaal' antwoorden. Zo ook blijkbaar Donald Trump, getuige zijn ietwat bizar gesprekje tegenover de pers over het bezoek van de Panamese president Juan Carlos Varela.

Want volgens Trump doet het Panamakanaal, dat tussen 1903 en 1914 door de VS werd gebouwd, het "behoorlijk goed". En Varela kan daar maar beter dankbaar voor zijn, want "wij hebben dat goed gebouwd, nietwaar?", vroeg Trump terwijl hij zich naar zijn Panamese collega boog.

Maar die had een laconiek antwoord in zijn zak zitten, terwijl hij bleef glimlachen bij zoveel onbescheidenheid: "Ja, honderd jaar geleden."

Trump liet zich echter niet uit zijn lood slaan en ging onverstoorbaar verder: "Heel goed gebouwd. De dingen gaan goed in Panama. De relaties zijn heel sterk. We ontwikkelen nieuwe dingen om te doen. Alleen maar sterker. En ook de vriendschap met de president is heel, heel goed."
12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gregory Maurisse

  Ze hebben ook de chinese muur gebouwd. Aja en ook de piramides en waarschijnlijk de rest van de wereld ook .

 • Wim Tytgat

  Het kanaal werd gestart door de Fransen en na een falicement doorgegeven aan de Amerikanen die er onmiddellijk Amerikaans grondgebied van gemaakt heeft zonder maar een Panamees bij betrokken was, na studenten protesten in de jaren 70 dat het kanaal de bevolking toebehoorde werd maar in 99 terug gegeven aan Panama. Hoe dankbaar moeten ze zijn? 18 jaar?

 • Jil Heirman

  De trump fanboys houden zo veel van hun oranje god dat ze 's mans volstrekte onwetendheid en kinderachtige manier van communiceren met plezier door de vingers zien. Van een president zou je toch mogen verwachten dat hij een coherente uitleg in volzinnen kan formuleren, gebruikmakend van een uitgebreide woordenschat. Helaas is hij verstandelijk in z'n peuterjaren blijven steken.

 • Jezoeje Duuminjegatbreken

  Ze zien toch in alles iets he.

 • Basil Fawlty

  Trump heeft gelijk!