Trump neemt pillen tegen haaruitval. De bijwerkingen zijn ronduit gevaarlijk

afp
Donald Trump neemt dagelijks een middel tegen haaruitval, dat heeft zijn dokter Harold Bornstein verklapt aan The New York Times. Het middel, finasteride, heeft wel enkele zware bijwerkingen. Zo word je er impotent van en kan het borstkanker veroorzaken bij mannen. Verschillende artsen pleiten voor een verbod op finasteride, omdat het gewoon te gevaarlijk is.

The New York Times polste bij Dr. Harold Bornstein naar de gezondheid van de nieuwe president. De krant doet dat bij alle nieuwe Amerikaanse presidenten. De dokter onthulde dat Trump dagelijks een asperine neemt om het risico op een hartaanval te verkleinen en een antibioticum voor zijn huidaandoening (rosacea, een veel voorkomende chronische aandoening waarbij het gezicht rood uitslaat). Daarnaast neemt Trump ook dagelijks finasteride, een middel tegen haaruitval.

Impotent

Finasteride is een middel tegen goedaardige prostaatvergroting, maar werkt ook tegen haaruitval. Het stimuleert de groei van nieuw haar en vertraagt haaruitval. Maar wanneer je ermee stopt, herneemt de haaruitval. Bovendien zijn de bijwerkingen niet te onderschatten. Het is nefast voor het libido en erg schadelijk voor de potentie. Liefst één op vijf gebruikers wordt impotent.

Op de bijsluiter zijn nog tal van andere bijwerkingen te vinden: uitblijven van de ejaculatie, verminderd volume van het ejaculaat en verminderd libido, gynaecomastie (overdreven borstontwikkeling bij mannen) en pijn in de testikels. Mannen ouder dan 60 moeten doorgaans een hogere dosis nemen om resultaat te zien, waardoor al die bijwerkingen nog versterken.

Ook in de sport is finasteride een populair (en verboden) middel. Het wordt gebruikt om anabole steroïden te maskeren.

Wie finasteride gebruikt, wordt aangeraden om altijd een condoom te gebruiken omdat er mogelijk resten in het zaad zitten. Bij eeen bevruchting kan dat een negatief effect hebben op de vrucht (afwijkingen van de externe mannelijke genitaliën).

rv

Kapsel

Het kapsel van Donald Trump gaat al langer over de tongen. Er gingen geruchten de ronde dat hij een pruik droeg of een haartransplantatie had ondergaan. Maar zijn voormalige haarstyliste drukte die geruchten de kop in. "Het is echt haar", vertelde ze vorig jaar aan The Mirror.

Amy Lash, die Trumps kapsel verzorgde ten tijde van zijn programma 'The Apprentice', is ervan overtuigd dat de president zijn haar niet laat knippen door een professional. "Zijn vrouw of zijn dochter knipte zijn haar."

"Hij gebruikt haarspray om alles op zijn plaats te houden. Op de set zei hij me waar ik juist moest kammen, maar door de spray was er geen beweging in te krijgen."