Trump keurt rapport goed dat klimaatopwarming toeschrijft aan de mens

Trump staat niet meteen bekend als een grote 'believer' als het om de opwarming van de aarde gaat.
Photo News Trump staat niet meteen bekend als een grote 'believer' als het om de opwarming van de aarde gaat.
De Amerikaanse president Donald Trump en zijn regering hebben vandaag de publicatie goedgekeurd van een wetenschappelijk rapport over klimaatopwarming, waarin onder meer staat dat de opwarming van de aarde echt is en hoogstwaarschijnlijk het resultaat van menselijke activiteiten. 

Trump staat niet meteen bekend als een grote 'believer' als het om de opwarming van de aarde gaat. Hij noemde dat eerder al een uitvinding van de Chinezen om Amerikaanse bedrijven de loef af te kunnen steken.

Ook andere leden van zijn regering lieten zich al sceptisch uit over de klimaatopwarming. 

Broeikasgassen

Het goedgekeurde rapport laat echter weinig ruimte voor twijfel. "Het Amerikaanse klimaat wordt sterk beïnvloed door de verandering van het klimaat", schrijven de auteurs. "De huidige periode is de warmste in de geschiedenis van de moderne beschaving. Op basis van een groot aantal cijfergegevens is het extreem waarschijnlijk dat menselijke activiteiten, vooral de uitstoot van broeikasgassen, de belangrijkste oorzaak zijn voor de verwarming die sinds het midden van de 20ste eeuw wordt waargenomen." De auteurs schrijven dat er "geen andere plausibele verklaringen" zijn. 

Het bewuste rapport is een evaluatie van het Amerikaanse klimaat, die om de vier jaar gepubliceerd wordt op vraag van het Congres. Het werd goedgekeurd door de Amerikaanse wetenschappelijke academie en kreeg nu dus ook groen licht in het Witte Huis.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pete Schoonhuys

  De kans is groot dat hij gewoon zijn krabbel onder een tekst heeft gezet zonder te weten wat hij tekent. Nu de Grote Leider het niet langer ontkent zullen zijn vazallen er ook niet langer omheen kunnen, toch?

 • Pol de Mol

  Het hoedje van Trumpy draait rond op goedgesmeerde kogellagers.

 • marc van de poel

  De eerste stap is gezet. Nu een beetje meer actie, graag.

 • Lieven De Bruyn

  Dit maakt zijn annulatie en omkering van acties voor klimaatbescherming des te erger! Hij onderschrijft nu wel het probleem maar wil geen deel van de oplossing zijn, integendeel. Dus de extra schade die hij toebrengt is zeer bewust, niet uit onwetendheid. Schande.

 • Ferdinand Engelbeen

  Net verschenen, een diepgaande studie die de klimaatwijzigingen in de VS linkt aan de PDO (Pacific Decadal Oscillation) en de AMO (Atlantic Multidecadal Oscillation), twee oceaan oscillaties die een periode van 60-80 jaar hebben met opwarming, lichte koeling, opwarming,... Als je dat bekijkt blijft er heel weinig plaats over voor de menselijke invloed...