Trump: "Alle negatieve peilingen zijn nepnieuws"

AP
Amerikaans president Donald Trump heeft uitgehaald naar recente opiniepeilingen waaruit blijkt dat hij na twee weken amper op goedkeuring kan rekenen van de Amerikanen. "Alle negatieve opiniepeilingen zijn nepnieuws", luidt het op Twitter.

De uithaal volgt op een peiling van CNN die vrijdag werd gepubliceerd. Daaruit blijkt dat 44 procent van de burgers het eens is met het beleid van hun nieuwe president. Dat is het laagste cijfer ooit, zo vroeg tijdens de presidentstermijn.

De nieuwe president legt zich niet zomaar bij dat nieuws neer. Naar aloude gewoonte reageert hij op Twitter: "Alle negatieve opiniepeilingen zijn nepnieuws, net als de peilingen van CNN, ABC en NBC tijdens de verkiezing." In een volgende tweet beschuldigt hij die media van leugens.

Een andere enquête die vorige week werd gepubliceerd door het onderzoeksbureau Gallup, dat sinds Dwight Eisenhower de populariteit van elke Amerikaanse president peilde, ligt de steun voor Trump zelfs nog lager: 42 procent. Een diepterecord, volgens Gallup.

Ter vergelijking: na twee weken in het Witte Huis kon Barack Obama rekenen op de goedkeuring van 76 procent van de Amerikanen. Bij George W. Bush lag het cijfer op 58 procent, bij Bill Clinton op 59 procent.

Donald J. Trump on Twitter
Donald J. Trump on Twitter