Trend: feesten vóór het werk geeft instant energie

Daybreaker
Niets is nog wat het lijkt. Tot voor kort was feesten iets voor 's avonds, maar pre-work party's gooien dat idee overhoop. Dansen en socializen doe je nu ook 's ochtends, nog voor je naar het werk gaat. Zonder één druppel alcohol. Gek, rebels, gezond? Pre-work party's beloven je fun en een dosis energie.

Made in London & New York
Het idee ontstond in 2013, in New York en London, als antwoord op het extreme nachtleven. Waarom zou je geen feest lanceren, waarop mensen zich nuchter uitleven, nog voor ze naar het werk gaan? Een speelse wake-up party tussen 6 en 10 's ochtends. Niet nors en eenzaam in de file staan, maar samen dansen, aan yoga doen en gezond ontbijten. Om daarna opgeladen - "Ain't No Mountain High Enough" - aan je werkdag te beginnen. Vandaag vind je het New Yorkse Daybreaker en het Londense Morning Gloryville in meer dan 15 steden over de hele wereld, Parijs, Berlijn en Amsterdam inbegrepen.
www.daybreaker.com, www.facebook.com/dybrkr, morninggloryville.com

Light-variant in eigen land
De trend is ook naar België overgewaaid, op kleinere schaal en in een aangepaste vorm. Zo lanceerde creatief ondernemer Véronique Leysen, het brein achter de hippe coffee bars en funky knitwear Maurice in Antwerpen, vorig jaar Morning Maker: yoga en confetti bij zonsopgang, een jazzband en dj's die je ochtendhumeur wegspelen, make-upsessies en health food met slow juice-komkommersap of chiapudding. "Ik wil mensen hun ochtend bewust laten beleven. In plaats van alles in een rush af te handelen en daarna met tegenzin verder te doen, zorgt een ochtendfeest voor een vrolijke roze kater die de hele dag blijft doorwerken. Je pampert jezelf al 's ochtends vroeg, haalt meer energie uit je ontbijt en ontmoet andere mensen." De laatste Morning Maker van eind april was zo'n succes dat Véronique het concept herbekijkt. De vaste ingrediënten - yoga, muziek, ontbijt - zullen blijven, verzekert ze.
www.morningmaker.be

Morning Maker

Dansplezier in Leuven
Ook bij Mister Bean, bij het station van Leuven, lusten ze er wat van. Het voorbije jaar werden hier drie Wake Up Clubs georganiseerd. Vanaf 7 uur 's ochtends stapten pendelaars de koffiebar binnen, aangetrokken door dj-beats om hun koffie, sapje of granola dansend naar binnen te werken. Thomas Vreriks: "We dagen mensen graag uit met allerlei events en willen hen nieuwe dingen laten uitproberen. De pre-work party's hebben hen in elk geval uit hun routine gehaald en een goed humeur bezorgd." Ilse Vanbets, die in Leuven de winkel HIPPO! Royale runt, bevestigt: "Terwijl je van een nachtelijke party met alcohol moet bekomen, zweept zo'n alcoholvrij ochtendfeest je op. Je begint je dag met dansen en een sapje, terwijl je contact legt met mensen uit een andere biotoop. Dat geeft veel energie." Bij Mister Bean plannen ze dit najaar opnieuw bruisende ochtendfeesten.
www.misterbean.be.

Benieuwd naar andere concepten die zich niets van dag- en nachtgewoonten aantrekken? Ontdek de magische nightruns en een tegendraads cultuuraanbod.

Morning Maker

Ochtendfeest of nachtbeest? Bij essent.be maakt het niet uit wanneer je de espresso-machine overuren laat draaien, want bij hen kan je nu ook overdag genieten van het nachttarief. Als je nu klant wordt, betaal je de energieprijs van je elektriciteitsfactuur tot drie jaar lang ook overdag aan nachttarief! Zelfs met een enkelvoudige meter. Ontdek het aanbod op essent.be/nachttarief.