Ga naar de mobiele website
^ Top

Touroperators bieden Tunesië aan tegen spotprijs en het loopt storm ondanks terreurdreiging

De Tunesische badplaats Sousse waar in juni 2015 een bloedbad werd aangericht.
AP De Tunesische badplaats Sousse waar in juni 2015 een bloedbad werd aangericht.
De noodtoestand is er nog steeds van kracht en de terreurdreiging blijft acuut. Toch is het reisadvies door de Belgische regering met betrekking tot de Tunesische badplaatsen onlangs versoepeld. Touroperators zetten alle zeilen bij om het land weer toeristisch op de kaart te zetten. Wie snel is, kan ongelofelijke koopjes doen.

Op 26 juni 2015 vielen er nog 39 doden en evenveel gewonden tijdens een terroristische aanval op het strand van badplaats Sousse. Ook een Belgische vrouw kwam daarbij om.

Sindsdien gold er een negatief reisadvies voor Tunesië. Maar op 23 februari heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken dit versoepeld. Op de website staat nu te lezen:

"Mits de nodige waakzaamheid kan men de hoofdstad Tunis en de plaatsen langs de kustlijn Mahdia-Monastir-Sousse-Hammamet-Nabeul-Tunis-Bizerte bezoeken. Het is ten stelligste aanbevolen een verblijfplaats te kiezen die de nodige maatregelen voorziet voor de veiligheid van de klanten. Vermijd nachtelijke verplaatsingen buiten de hotels naar uitgaansgelegenheden en  buiten de hoofdwegen. Op ieder moment kunnen de Tunesische autoriteiten versterkte veiligheidsmaatregelen (zoals controles of wegversperringen) nemen. Volg de aanwijzingen van de veiligheidsdiensten strikt op.

Niet-essentiële reizen naar andere delen van het Tunesische grondgebied worden afgeraden."

Buurlanden
Veel Belgen weken omwille van het negatief reisadvies uit naar buurlanden als Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg om toch naar Tunesië op vakantie te kunnen vertrekken. De touroperators zijn dan ook verheugd omwille van de versoepeling.

Vanaf 8 april vliegen Thomas Cook en Neckermann weer naar Tunesië. Bij TUI luidt het dat de vluchten snel zullen hervatten. "We kunnen daar echter nog geen concrete datum op plakken", klinkt het.

Paasvakantie
Bij Neckermann gelden er stuntprijzen tijdens de paasvakantie. Een week in een viersterrenhotel 'all-in' kan al voor 381 euro (in de week van 8 april), dat komt neer op een prijsverlaging van maar liefst 64 procent. Wanneer je vertrekt op 15 april kost een 'all-in' in hetzelfde hotel, het Sun Connect One Resort Monastir, slechts 223 euro.

Wil je een vijfsterrenhotel? Neckermann stelt Iberostar in Port el Kantaoui voor aan 450 euro. Maar snel zijn, is de boodschap. Sommige data zijn al volgeboekt. Bovendien is het aanbod nog beperkt omdat Neckermann voorlopig slechts 13 hotels voorstelt. Maar dat aanbod zal op termijn uitgebreid worden.

"Wij waren voorbereid", verklaart Franklin Braeckman, woordvoerder van Neckermann. "Twee uur na de aanpassing van het reisadvies hebben we de aanbiedingen gelanceerd." En met succes want Tunesië is qua boekingen al de top 4 binnengedrongen van populairste bestemmingen met Pasen.

AFP
EPA
REUTERS
REUTERS29 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Esmee Bente Mirou

  Ik ben zo blij om dit te lezen!

 • Anonymous

  Hoewel in vrienden hen in Tunesië ga ik niet, zij raden mij aan in Belgieteblijven. Libië is maar een stukje verder. Ik ga naar Kreta, Europees en ze hebben onzeqteun nodig. Maar ja hier staan de jonge mannenniet klaar oude vrouwen te verleiden!!

 • fidel v

  Daar zien ze mij niet in dat achtergesteld land !

 • Anonymous

  Beangstigend om te lezen "het is je eigen schuld als je daar naar toe gaat". De enige schuldigen zijn die terroristen, dit is geen land in oorlog hoor! Juist positief dat het toerisme nieuw leven krijgt daar!

 • chris Tophe

  Ik ga mijnnleven kiet riskerennom wat zon te kloppen zelfs niet als men het gratis zou geven. Ook Turkije hoort daar sinds kort bij.

Meld een bug