Ga naar de mobiele website
^ Top

Tot 29 graden vandaag, maar ook kans op onweer

EPA
Wie nog op zoek is naar de perfecte outfit voor vandaag, kan maar beter kiezen voor de zomerse variant. Vanuit het zuiden van Europa krijgen we warme, zelfs tropische lucht over de vloer. De maxima liggen volgens het KMI rond 23 of 24 graden in de Ardennen, 26 tot 28 graden in het centrum en plaatselijk 29 graden in de Kempen. In de late namiddag en avond neemt de kans op enkele onweerachtige buien toe, aldus Noodweer Benelux.

Vandaag krijgen we dankzij een lagedrukgebied met kern ten westen van IJsland een diepe zuidwestelijke luchtcirculatie op bezoek. Aan de voorzijde van een regen- en onweerszone kan het vanmiddag op veel plaatsen zomers warm worden.   

In de voormiddag hebben we nog te kampen met vrij veel bewolking, tegen de middag wordt het veelal wisselend bewolkt met vrij veel ruimte voor de zon om zich te laten zien.

KNMI.nl

De wind waait meestal zwak tot matig uit zuidelijke richtingen en wordt zwak tot veranderlijk richting de avondperiode.  

Door de nabijheid van een klein thermisch lagedrukgebied in het noorden van Frankrijk en de hoge temperaturen, wordt de lucht in de loop van de namiddag onstabiel. We verwachten dan ook enkele buien die onweerachtig van aard kunnen zijn.   

Het eerst aan de Frans-Belgische grens, vervolgens opschuivend richting het noordoosten. Bij deze onweersbuien zijn windstoten en hagel niet uitgesloten. Mogelijk dat het onweer gepaard gaat met een hoge bliksemactiviteit. 

Noodweer Benelux

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag verdwijnt de onweerskans opnieuw en gaat het vanuit het westen op meerdere plaatsen regenen. De temperaturen dalen naar een aangename 13 graden tegen de ochtendperiode. De wind waait zwak uit westelijke richtingen. 
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • anon ymous(BE)

  Om te terassen of te zwemmen is het ideaal...Om in de bouw te werken mag het toch wa minder zijn hoor :-) Gelukkig kunnen we goed klagen, het begint onze nationale sport te worden :-)

 • Lies De Vuyst

  België, land van extremiteiten. Dit soort weerswisselingen zijn een ramp voor alle artritis en reumapatiënten. Maarja, we moeten het nemen zoals het komt, helaas....

 • Lesley Huyens

  Dat er mensen dit weer goe vinden is onbegrijpelijk. Je kan geen voet buiten zetten of het zweet loopt over je rug. Vandaag al meerdere horen klagen dat dit er dik over is. 5 graden minder is perfect

 • Wendy Vm

  Heerlijk dit weer ♡ helemaal in men nopjes. Mag van mij nog langer aanhouden dan enkel vandaag.

 • Van Eersel Guy

  Cindy waar is "hier"? Want hier niet ;-)

Meld een bug