“De vaccins hebben een beperkte houdbaarheid van zes tot twaalf maanden”, wijst de Taskforce Vaccinatie erop. “Op hun vervaldatum moeten ze onverbiddelijk worden vernietigd.” (Archieffoto)
Volledig scherm
“De vaccins hebben een beperkte houdbaarheid van zes tot twaalf maanden”, wijst de Taskforce Vaccinatie erop. “Op hun vervaldatum moeten ze onverbiddelijk worden vernietigd.” (Archieffoto) © ANP

Tot 1,7 miljoen coronavaccins dreigen straks in de prullenbak te belanden

BinnenlandDe komende maanden dreigen in België tot 1,7 miljoen coronavaccins in de vuilnisbak te belanden omdat ze hun vervaldatum bereiken. Dat bevestigt de Taskforce Vaccinatie na eerdere berichtgeving in Le Soir. “Maar we stellen alles in het werk om het aantal te vernietigen vaccins zo veel mogelijk te beperken”, reageert woordvoerder Christopher Barzal.

8 reacties

 • Marlene De Smedt

  1 maand geleden
  Niemand kon voorspellen tot wanneer de vaccins zouden moeten toegediend worden. Het was waarschijnlijk nuttig om een voorraad achter de hand te hebben. Mocht het nodig geweest zijn om nog verder te vaccineren en er zou geen stock geweest zijn dan was het ook weer niet goed geweest. Het is stilaan onmogelijk geworden om ook maar iets goed te doen voor de bevolking. Vaccins worden omwille van de onvoorspelbaarheid al decennialang gekocht gebaseerd op inschatting. Wie kan het beter?
 • Arian Jennes

  1 maand geleden
  piet devlieger, die landen willen de vaccins niet mer. Voor hen is corona voorbij. ENkle Noord Korea mss maar die laten niets toe en zullen dat ook niet toegeven.
 • Marc Van Lierde

  1 maand geleden
  Goed bezig heren ministers... Als een gewone burger zo zen huishouden zou doen...
 • Noëlla Van offel

  1 maand geleden
  Geef ze aan de zorgverleners in de rusthuizen wij hebben nog heel nauw contacten met de bewoners nu de mondmasker plicht weg valt. Bescherm ons daar mee om inplaats van weg te gooien.
 • mike milan

  1 maand geleden
  Werken deze nog wel…tegen de nieuwe varianten….