Toptransfer op haartje na gemist en weggetikt door Spanje, maar toch nog opkikker voor Witsel

Twitter Belgian Red Devils

Nicolas Lombaerts was heus niet de enige Rode Duivel die er een woelige (transfer)week heeft opzitten. Ook zijn ploegmaat bij Zenit Sint-Petersburg Axel Witsel zat op een emotionele rollercoaster. Zijn transfer naar Juventus hing tot het laatste nippertje in de lucht, maar de deal sprong in extremis af. Pijnlijk.

Mijlpaal tegen Spanje
Dan maar het hoofd leegmaken met een knalprestatie tegen Spanje moet de 27-jarige metronoom op het middenveld gedacht hebben. Helaas, weggespeeld en met 0-2 verloren. Is er dan werkelijk niks waaraan de ex-speler van Standard en Benfica zich kan optrekken? Toch wel hoor, bijvoorbeeld het feit dat hij gisteren zijn 75ste interland speelde voor de Rode Duivels.

7 goals voor ons land
Sinds zijn debuut in maart 2008 tegen Marokko hielp Witsel onze nationale ploeg aan 41 overwinningen. 15 keer maakte hij van dichtbij een gelijkspel mee, 19 keer kon hij een nederlaag niet vermijden. Zijn doelpuntentellertje staat intussen op 7. Al bij al toch fraaie statistieken waar een mens zich in barre tijden kan aan optrekken.

Photo News
Photo News
BELGA
Disappointing result last night, but it's best to be better than be sorry. Starting from Cyprus. #tousensemble #BelEsp #CypBel