Topspurter Tyson Gay gaat vol voor carrière in het bobsleeën

AP
Een spurter die zich waagt aan een carrière in het bobsleeën. Het lijkt eerder om het script van de film 'Cool Runnings' te gaan waarin enkele Jamaicaanse snelle mannen er alles aan doen om zich te bewijzen in de wintersport. Ook topspurter Tyson Gay gaat nu voluit zijn kans in de bobslee.

De ondertussen al 34-jarige Amerikaan snelde op de Olympische Spelen van Londen 2012 op de 4x100 meter nog naar een zilveren medaille. Totdat hij betrapt werd op het nemen van steroïden en de spurtbom samen met zijn teammakkers de zilveren plak mochten inleveren. "Ik ben er nog steeds niet over", vertelde een van zijn collega's Ryan Bailey onlangs.

Richting Winterspelen?
Diezelfde Bailey kan straks zomaar opnieuw de ploegmaat worden van Tyson Gay, want ook hij ziet een carrière in het bobsleeën weggelegd. De man die aan drie Olympische Zomerspelen meedeed, schreef zich alvast in voor de selectiewedstrijden voor duwers van het Amerikaanse bobsleeteam. Ook op de Spelen in Rio moest Gay overigens zijn bronzen medaille op de 4x100 meter inleveren na een foutieve stokwissel.

Hanna Mariën achterna
Gay en Bailey zijn zeker niet de eerste atleten die een gooi doen naar een zitje in de bobslee. In België schoolde sprintster Hanna Mariën zich om tot Belgian Bullet. Als remster van Elfje Willemsen werd ze in een tweemansbob zesde op de Winterspelen van Sochi 2014. Inmiddels heeft Mariën definitief een punt gezet achter haar topsportcarrière.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels