Topadvocaat onderzoekt schadeclaim tegen Van der Sloot

Joran van der Sloot (midden)
UNKNOWN Joran van der Sloot (midden)

De Nederlandse topadvocaat Bram Moszkowicz onderzoekt of hij Joran van der Sloot, die verdacht werd van betrokkenheid bij de verdwijning op Aruba van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway, via een civielrechtelijke procedure kan aanpakken. Bij het tv-programma Pauw en Witteman van de VARA zei hij gisteravond op Nederland 1 de kans "85 tot 90 procent" te achten dat hij namens Beth Twitty, de moeder van de verdwenen Natalee Holloway, een schadeclaim gaat eisen.

Schade
Volgens Moszkowicz heeft Van der Sloot de moeder schade berokkend door de bekentenissen over de verdwijning die hij deed voor de verborgen camera van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, te verzwijgen tegenover de Arubaanse justitie. Volgens de advocaat is Natalees moeder "psychisch gedecompenseerd" en onder behandeling bij een psychiater. Dat is volgens hem genoeg aanleiding om compensatie te eisen op basis van zogenaamde shockschade. Moszkowicz zei het proces alleen te beginnen als dat een grote kans van slagen heeft, omdat het verliezen van de zaak de moeder nog zwaarder in geestelijke problemen zou kunnen brengen. "Deze vrouw kan niet veel meer hebben", zei hij over Beth Twitty.

Merkwaardig
De bekende advocaat zei het verder merkwaardig te vinden dat Van der Sloot nog op vrije voeten is. "De rechter-commissaris die hem eerder vasthield zonder bekentenis, zegt nu te weinig in handen te hebben met een bekentenis", aldus Moszkowicz. Het staat volgens hem "buiten kijf" dat de ontboezemingen van Joran van der Sloot aan te merken zijn als een bekentenis. (belga/sam)

Advocaat Bram Moszkowicz onderzoekt of hij Joran van der Sloot via een civielrechtelijke procedure kan aanpakken.
UNKNOWN Advocaat Bram Moszkowicz onderzoekt of hij Joran van der Sloot via een civielrechtelijke procedure kan aanpakken.