Tom Van Asbroeck met noodpaspoort toch naar Canada

Photo News
Tom Van Asbroeck kan toch meedoen aan de twee koersen uit de UCI WorldTour in Canada. Met een noodpaspoort op zak stapte de 26-jarige renner van LottoNL-Jumbo vandaag in het vliegtuig richting New York, vanwaar hij verder reist naar Québec. Daar staat Van Asbroeck, ongetwijfeld met een flinke jetlag, vrijdag aan de start van de GP van Québec. Twee dagen later is er de GP van Montréal.

Van Asbroeck dreigde beide koersen te moeten missen door een moment van onoplettendheid. De 26-jarige Oost-Vlaming liet dinsdag in een Franse trein zijn tas liggen, met daarin onder meer zijn paspoort en wielerschoenen. De ploegleiding van LottoNL-Jumbo stelde alles in het werk om een noodpaspoort voor Van Asbroeck te regelen. Een woordvoerder van de Nederlandse formatie liet vandaag weten dat het gelukt is de renner op tijd in het vliegtuig te krijgen.

Ploegleider Nico Verhoeven heeft Van Asbroeck aangewezen als één van de speerpunten van LottoNL-Jumbo als de Canadese koersen uitdraaien op een sprint. "Als het een gesloten koers blijft, kunnen Moreno Hofland en Tom Van Asbroeck voor de sprint gaan", zei Verhoeven eerder deze week.