Tom K. schutter bij fitnessmoord

rv
De 26-jarige Tom K. uit Moorslede heeft op 15 augustus Antwerpenaar Elias Keegan (20) doodgeschoten tijdens een drugs- en dopingdeal. Dat verklaarde een medeverdachte.

K. zou de trekker overgehaald hebben nadat hij met een (nep)wapen was bedreigd door de drie Antwerpse drugskopers. Nog volgens de verklaringen van de medeverdachte waren de Antwerpse kopers naar Dadizele afgezakt met de uitdrukkelijke bedoeling 1 kilo heroïne en een onbekende hoeveelheid anabole steroïden afhandig te maken onder bedreiging van een pistool.

Bij het begin van de ripdeal toonden de kopers nog een pakje geld, maar toen de West-Vlaamse verkopers door hadden dat de biljetten vals waren, escaleerde de confrontatie.

Eén van de Antwerpenaren deelde rake klappen uit met een matrak. Waarna Tom K. vanop korte afstand op Keegan schoot. Terwijl de jongeman op straat stierf, stoof het gezelschap haastig uit elkaar. De speurders zullen de nieuwe verklaring van de West-Vlaamse medeverdachte nu toetsen aan technisch onderzoek.

Het hele verhaal leest u in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. SMS HLN naar 6630 en proef 3 weken.

De plaats van de moord in Dadizele
Henk Deleu De plaats van de moord in Dadizele