Toeristen ook niet meer welkom op dit vakantieparadijs in Thailand

thinkstock
Thailand heeft opnieuw drie toeristische trekpleisters gesloten omwille van milieubeschermingsredenen. De autoriteiten bevestigen dat reizigers voortaan niet meer welkom zijn op de Koh Khai-eilanden nabij Phuket.

Het gaat om de idyllische plaatsen Koh Khai Nok, Koh Khai Nui en Koh Khai Nai. Die worden dagelijks door circa 4.000 vakantiegangers bezocht. De eilandengroep is een populaire bestemming om te snorkelen of met een speedboot te varen, weet News.com.au. Maar die activiteiten zijn nefast voor de natuurlijke omgeving.

"Toeristenboten gooien hun anker in het koraal, vakantiegangers ravotten in het water, maar beschadigen daarbij de oceaanflora, en zeedieren worden gevoederd of gevangen voor een foto", zegt Watcharin Na Thalang van het regionale departement voor mariene aangelegenheden.

Ongeveer tachtig procent van de koraalriffen in het Koh Khai-gebied is reeds aangetast. De onderwaterpracht heeft vooral te lijden onder verbleking, aldus Watcharin. Volgens Phuket News hebben de autoriteiten daarom de sluiting van de toeristenvoorzieningen op de drie eilanden bevolen. Reisorganisatoren en -gidsen mogen de plaatsen niet langer bezoeken.

De extreme beslissing is geen primeur in Thailand. De autoreiten beslisten recent nog om vanaf 1 oktober geen toeristen meer toe te laten op het drukbezochte vakantieparadijs Koh Tachai, zogenoemd het mooiste eiland van het land. Ook daar dient de maatregel om het voortbestaan van de ongerepte stranden en koraalriffen te beschermen.