Toeristen aan Costa Blanca geëvacueerd door hevige bosbranden

Huizen, scholen en hotels aan de Spaanse Costa Blanca zijn geëvacueerd door hevige bosbranden. Het vuur slokte al een twintigtal huizen op en de brandweer heeft alle moeite van de wereld om het inferno onder controle te krijgen. Er wordt gevreesd dat de branden aangestoken zijn.

Vakantiegangers nabij Xabia ten zuiden van Valencia worden uit hun hotels geëvacueerd nadat zware bosbranden akelig dichtbij kwamen. Door de hoge temperaturen en de strakke wind breidt het vuur zich aan een sneltempo uit.

De vlammen rukken op en bedreigen de badplaats Jávea en het natuurgebied La Granadella. Al meer dan duizend mensen zijn geëvacueerd en ondergebracht in onder meer de badplaats Benidorm, die ongeveer 30 kilometer verderop ligt, melden Spaanse media. Ook huizen in de nabijgelegen dorpen Benitatxell, Tossalet en Cansalades werden geëvacueerd nadat de vlammen te dichtbij kwamen.

Vliegtuigen en helikopters vliegen af en aan om de branden te blussen. De politie bestempelt de branden als verdacht. Er wordt gevreesd voor kwaad opzet. De vlammen zouden namelijk tegelijkertijd op verschillende plaatsen zijn opgelaaid.

Bent u getroffen door de hevige branden of kent u mensen die zich in het gebied van de branden bevinden? Neem dan contact op met onze redactie via martijn.vanhinsberg@persgroep.be.

EPA