Toeriste verdrinkt voor ogen man en zoon in Pyreneeën

Het drama gebeurde in de rivier Tech, ondiep maar verraderlijk.
UNKNOWN Het drama gebeurde in de rivier Tech, ondiep maar verraderlijk.
In Amélie-les-Bains in de Franse Pyreneeën heeft een vreselijk drama twee jonge mensenlevens gekost. Bij een partijtje zwemmen in een rivier is een moeder voor de ogen van haar man en haar zoon meegesleurd door het nochtans op het eerste gezicht ondiepe water en verdronken. De 29-jarige toeriste kwam uit het Normandische Cherbourg. Tot overmaat van ramp verdronk ook een andere jonge vrouw in een poging de toeriste te redden.

De tragedie deed zich voor op de rivier Tech in het oosten van de Franse Pyreneeën, in het stadje Amélie-les-Bains vlakbij de Spaanse grens. Omdat het water ondiep was, leek het veilig om te zwemmen in de rivier. Die bleek echter heel verraderlijk en de vrouw werd meegesleurd door een stroming in een diepe put in de rivier. Voor de ogen van haar man en haar zoon werd de 29-jarige toeriste uit cherbourg meegezogen in een gigantische modderstroom in de rivier.

Geblokkeerd onder rotsen
Een andere vrouw die een stage volgde in het watersportcentrum van Amélie-les-Bains sprong meteen in het water in een poging de meegesleurde moeder in moeilijkheden te redden. Ze viel echter ten prooi aan dezelfde dodelijke draaikolk. Zo'n 20  brandweerlui kwamen snel ter plaatse. Twee duikers konden de jonge vrouwen, die geblokkeerd zaten onder de rotsen, nog aan de oppervlakte brengen. De slachtoffers reanimeren lukte echter niet meer.

Onderzoek
De bewuste plaats was bekend als een diepe put in de rivier, maar werd niet als gevaarlijk beschouwd. De burgemeester van Amélie-les-bains heeft de festiviteiten voor de Franse nationale feestdag van morgen meteen afgelast. De politie is een onderzoek gestart naar het drama. (kh)