Toeriste meldt in telefoontje naar thuisfront dat honden haar aan het aanvallen zijn in Griekenland. Drie dagen later wordt ze dood aangetroffen

rv
De 64-jarige Britse vrouw bezocht afgelopen donderdag een archeologische site toen ze aangevallen werd door straathonden. Ze belde naar haar familie om te zeggen dat ze in gevaar verkeerde. Drie dagen later werd ze dood aangetroffen. Haar lichaam vertoonde bijtwonden.

De gepensioneerde universiteitsprofessor van Oxford logeerde in een accommodatie nabij het stadje Maroneia. Ze bezocht donderdag te voet de Mesimvria archeologische site nabij het strand van Petrota.

Maar vlak na haar bezoek werd ze aangevallen door honden. Ze belde in allerijl naar haar familie in het Verenigd Koninkrijk en meldde dat ze gewond was. Kort daarna werd het contact verbroken waarna haar familie de Griekse politie alarmeerde.

De autoriteiten troffen de toeriste zaterdag om 10u45 dood aan met bijtwonden op het lichaam. De menselijke resten werden overgebracht naar het ziekenhuis van Komotini voor een autopsie om de exacte doodsoorzaak te bepalen.

De familie van het slachtoffer is volgens Britse media op weg naar Griekenland. Daar bevinden zich meer dan een miljoen straathonden die door hun baasjes aan hun lot zijn overgelaten tijdens de naweeën van de financiële crisis.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Goris

  3 dagen! Politie werkt ook rap daar.

 • Buelens ransca

  Alle honden verplicht castreren of steriliseren net als de poezen met wet verplichten, enkel gespecialiseerde hondenkwekers toelating geven. Straathonden vangen inspuiten met juiste medicatie hondsdolheid enz + castratie en terug vrij laten.

 • luc verriest

  Zwerfhonden zijn in de gehele Balkan een probleem, Griekenland incluis.

 • Sonia Haelterman

  het is niet de schuld van de hond maar van de Griekse overheid foei!!!

 • Mauveke

  Ahmet neen hoor ook de turken hebben niks in de pap te brokken .probeer maar eens tegen hem te zijn