Ga naar de mobiele website
^ Top

Toename Belgische en Duitse toeristen in Nederland

Photonews
Nederland heeft dit jaar meer buitenlandse toeristen ontvangen voor een zomervakantie dan vorig jaar. Er kwamen in de zomer vooral meer Belgen en Duitsers, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC). Ze verwachten dat die stijging zich ook zal doorzetten in de rest van 2012.

Het gaat om een lichte stijging ten opzichte van de zomer van vorig jaar. Dat er meer Duitsers en Belgen kwamen, komt volgens het NBTC door de economisch onzekere tijden. "Dan zoeken mensen hun vakantie dichter bij huis." Populair waren vooral de kust en Noord-Brabant.

Mede op basis van de CBS-cijfers van de eerste vijf maanden, geluiden uit de sector en de NBTC-vestigingen in het buitenland, stelt het NBTC de jaarverwachting voor 2012 positief bij wat betreft het inkomend toerisme. Dit jaar bezoeken ongeveer 11,7 miljoen buitenlandse toeristen Nederland. Dat is 4 procent meer dan vorig jaar.

"Ondanks de crisis blijven Europeanen internationaal reizen. De bestemming Nederland is sterk afhankelijk van de Europese herkomstmarkten. Ongeveer 80 procent van al het internationaal bezoek komt uit Europa."

Positief voor Nederland is ook de groei van het aantal vliegverbindingen richting Nederland. Verder groeit het aantal bezoeken uit Azië. Voor de binnenlandse vakanties verwacht het NBTC dit jaar een stabilisatie.

Meer over


Meld een bug