Ga naar de mobiele website
^ Top

Toch een achtste Harry Potter-boek?

In juli gaat normaal gezien in het Londense West End het tweedelige toneelstuk 'Harry Potter and the Cursed Child' in première. Dat speelt zich negentien jaar na het einde van 'Harry Potter and the Deathly Hallows' af. Het was oorspronkelijk niet de bedoeling het script in boekvorm uit te geven, maar er zouden nu toch twee uitgeverijen sterke interesse betonen om alsnog een achtste en laatste (?) Harry Potter-boek op de markt te brengen.

Dat de sequel van het Harry Potter-verhaal op de planken toch in boekvorm zou verschijnen, is voor de fans reuzegoed nieuws. Het toneelstuk is immers enkel weggelegd voor wie kaartjes kon bemachtigen voor de voorstellingen in Londen, terwijl er wereldwijd honderdduizenden fans zijn die maar wát graag het verhaal zouden willen verslinden en daar niet de kans toe kregen. Harry Potter en het vervloekte kind was meteen uitverkocht, of wat dacht je?

Maar er is dus hoop! Volgens de fansite The Rowling Library zijn er minstens twee uitgevers zodanig geïnteresseerd in de theatertekst dat ze de rechten in handen proberen te krijgen. De namen van die uitgevers blijven vooralsnog geheim.

Let wel: het gaat niet om een boek van uitsluitend J.K. Rowling, die wel de zeven andere verhalen op haar eentje schreef. Het toneelstuk is van de hand van Jack Thorne en is gebaseerd op een verhaal van Thorne zelf, van schrijfster J.K Rowling en van regisseur John Tiffany. Verwacht wordt dat Thorne zeker minstens als co-auteur zal worden vermeld. Maakt allemaal niet zo gek veel uit, zolang het boek er maar komt, toch?

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug