TJOP's is dolgelukkig: "Foodtruck? Nu dromen we van een echt restaurant"

Jan De Meuleneir/Photo News
Er waren eens een agent en een verpleger die deelnamen aan 'Mijn Pop-uprestaurant': het begin van het sprookje van Karel en Birger. Na 3.800 kilo vlees en 1.500 kilo vis op hun barbecue wonnen de twee vrienden gisteren de 50.000 euro. "De bedoeling was een foodtruck, maar nu dromen we van een echt restaurant."

Een bekende vlogster bezorgde hen een gigantische fanbase op de sociale media en die heeft duidelijk van zich laten spreken. Karel en Birger wonnen gisteren als topfavoriet de finale van 'Mijn Pop-uprestaurant'. "Dit is echt geweldig", gierden ze het uit. "Morgen (vandaag, red.) zullen we eerst serieus moeten bekomen, want het wordt een zéér zware nacht waarin heel wat pintjes zullen vloeien. Alhoewel, we zijn het drinken niet echt meer gewoon door het zware werk van de voorbije maanden. Meer dan tien pinten wordt ons fataal, terwijl we er vroeger gemakkelijk twintig konden drinken", zeiden de winnaars gisteren al lachend. Na de rust vandaag begint morgen het échte werk. "In mei zijn we al geboekt voor een twaalftal communies. Dus dat wordt meteen lekker druk."

"Onze winst plaatst alles in een ander perspectief. Met die 50.000 euro - én de 7.000 euro die we tijdens het programma verdienden - kunnen we ons topmateriaal veroorloven. En door onze deelname is onze verstandhouding met Weber (het bekende barbecuemerk, red.) er zeker niet slechter op geworden."

Gault Millau
De twee vrienden lieten al meermaals noteren dat ze droomden van een foodtruck, maar die plannen zijn intussen bijgestuurd. "Die foodtruck was het plan, maar intussen zijn we benaderd door pandeigenaars in Ruiselede, Brugge, Oostende en Blankenberge. Ja, een eigen zaak zou de absolute bekroning zijn."

Van Gault Millau kregen ze meteen een eerste duwtje in de rug. Twee anonieme controleurs kwamen naar hun restaurant en gaven hen gisteren met 10 op 20 een eerste notering. Hoewel 'anoniem', met een flik in de zaak? "Twee mannen in maatpak, dat had ik meteen in het snotje", aldus Karel. "Toen één van hen afrekende, heb ik het nummer van zijn VISA-kaart onthouden en daarna opgezocht. Toen wist ik het." (grijnst)

Bye bye, politie
De kans dat zijn oversten de superflik terugzien, is echter klein. "Ik ga sowieso eerst eens met mijn commissaris praten", aldus de inspecteur. "Er is momenteel een nijpend tekort aan manschappen, dus misschien ga ik nog even halftijds aan de slag voor ik definitief afscheid neem." Bij Birger lijken de plannen strakker. "Gezien de boekingen binnenlopen, lijkt het voorlopig wel te draaien. Het was een geweldig avontuur, maar ik ben ook wel blij dat het voorbij is. Ik heb vanochtend na meer dan een maand nog eens mijn kindjes uit hun bed kunnen halen. De jongste vroeg me 'papa niet in restaurantje werken?' en de oudste verstond er niets van. Daar had ik zo naar uitgekeken."