Tientallen werknemers mogen Doel niet meer binnen na sabotage

Een dertigtal werknemers van Doel mag de kerncentrale niet meer binnen. Het gaat om mensen die in de machinekamer waren op het moment dat reactor 4 begin augustus werd gesaboteerd. Dat meldt VTM NIEUWS op basis van een anonieme brief. Electrabel en het FANC bevestigen dat er veiligheidsmaatregelen genomen zijn die ook een impact hebben op de interne organisatie van het personeel. Verdere details kunnen ze echter niet geven.

Volgens VTM NIEUWS gaat het om een dertigtal werknemers, vooral van onderaannemers. Ze mogen niet meer binnen op het terrein of in de kerncentrale zelf, klinkt het in de brief.

Het gerechtelijk onderzoek naar de sabotage loopt nog steeds, en de dader of de daders zijn nog niet gevat. "Daarom heeft het FANC een hele reeks beveiligingsmaatregelen genomen, die ook een impact hebben op het personeel", aldus communicatieverantwoordelijke Nele Scheerlinck. "We kunnen echter geen details geven over die maatregelen, om het gerechtelijk onderzoek niet te belemmeren en om de veiligheid niet in het gedrang te brengen."

Geetha Keyaert van Electrabel bevestigt dat er maatregelen genomen zijn en dat het onderzoek nog loopt, maar kan net als Scheerlinck geen verdere informatie geven. "We kunnen wel melden dat de werknemers van Electrabel die werkzaam zijn in Doel, allen aan het werk zijn", besluit ze.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels