Vrouwen van IS-strijders met hun kinderen in het Al-Hol kamp in Syrië in 2019.
Volledig scherm
Vrouwen van IS-strijders met hun kinderen in het Al-Hol kamp in Syrië in 2019. © EPA

Tienduizenden kinderen moeten dringend uit Syrië gerepatrieerd worden

Ruim 27.000 kinderen van vermoedelijke jihadisten die momenteel worden vastgehouden in het kamp Al-Hol in het noordoosten van Syrië moeten worden gerepatrieerd vanwege de erbarmelijke, onmenselijke en mogelijk dodelijke omstandigheden daar. Dat heeft Amnesty International dinsdag gezegd.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. “Russische raketten zitten nog steeds vol westerse onderdelen”: via deze kunstgrepen blijft technologie uit het Westen naar Rusland stromen ondanks sancties
  43

  “Russische raketten zitten nog steeds vol westerse onderdelen”: via deze kunstgre­pen blijft technolo­gie uit het Westen naar Rusland stromen ondanks sancties

  De Russische wapenindustrie is onderhevig aan zware westerse sancties. Maar toch draaien de fabrieken op volle toeren en slaagt Moskou er nog steeds in om nieuwe tanks en raketten te produceren. Het Oekraïense leger blijft bovendien westerse elektronische componenten ontdekken in wapens die door Russische soldaten aan het front zijn achtergelaten. Hoe is dit mogelijk?