Tien miljoen euro bijkomende hulp voor Syrische vluchtelingen

PHOTO_NEWS
De Europese Commissie heeft tien miljoen euro vrijgemaakt voor hulpverlening aan Syrische vluchtelingen. Het geld is bestemd voor mensen die het conflict in Syrië ontvlucht zijn maar niet in een vluchtelingenkamp geraakten.

Met de tien miljoen euro uit de Europese begroting wordt 'cash assistance' verleend aan de vluchtelingen aan de Turks-Syrische grens en wordt gezondheidszorg en materiële hulpverlening gefinancierd. Zowel mensen die zich op Turks grondgebied bevinden als aan de Syrische zijde van de grens zullen op assistentie kunnen rekenen.

Het was de hoge vertegenwoordiger van het Europese buitenlands beleid Federica Mogherini die de nieuwe middelen mocht aankondigen tijdens een bezoek aan Kilis, een dorp in Zuid-Turkije, aan de grens met Syrië. "Europa staat zij-aan-zij met Turkije en is vastbesloten zijn rol te spelen om voor een politieke oplossing te zorgen voor deze regionale crisis en humanitaire catastrofe", zei ze.

Sedert het begin van de Syrische crisis, 3,5 jaar geleden, maakte de Commissie al 187,5 miljoen euro vrij voor hulp aan vluchtelingen in Turkije. De meeste van die middelen waren bestemd voor mensen in vluchtelingenkampen.