Dirk De Wilde en Katrien Van Steen, met een portret van hun jongste dochter Marijke. De 21-jarige chiroleidster uit Hamme stierf tien jaar geleden tijdens de Pukkelpopstorm. Op de camping waaide een lichtmast op het tentje waarin zij met een vriendin zat te schuilen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk De Wilde en Katrien Van Steen, met een portret van hun jongste dochter Marijke. De 21-jarige chiroleidster uit Hamme stierf tien jaar geleden tijdens de Pukkelpopstorm. Op de camping waaide een lichtmast op het tentje waarin zij met een vriendin zat te schuilen. © Gregory Van Gansen / Photo News

Tien jaar na Pukkelpopdrama. Ouders van verongelukte Marijke De Wilde (21) leerden opnieuw leven: “De eerste keer dat we weer lachten, voelde alsof we haar hadden ‘verraden’”

“Seg, die paal? Die kan toch niet omvallen, hé?” Het waren de laatste woorden van Marijke De Wilde, toen ze op 18 augustus 2011 samen met een vriendin in een tentje op de Pukkelpopcamping schuilde voor de storm. Seconden later waaide de verlichtingspaal om en viel hij op hun tent. Marijke was op slag dood. Tien jaar later doen de ouders van de chiroleidster uit Hamme hun verhaal. “We hebben opnieuw moeten leren leven. Dat was héél moeilijk, maar vandaag kunnen we zeggen: wij zijn terug gelukkig.”

  1. Vandenbroucke over versoepelde teststrategie: “Tijdelijke maatregel om capaciteit vrij te maken”

    Vandenbrou­c­ke over versoepel­de teststrate­gie: “Tijdelijke maatregel om capaciteit vrij te maken”

    Ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) geeft toe dat wie een hoogrisicocontact had, zich best laat testen op dag vijf. Toch werd gisteren beslist om dat op dag één te doen, een beslissing waar snel veel kritiek op kwam van huisartsen. “Het is een tijdelijke maatregel om testcapaciteit vrij te maken voor wie ziek is", verdedigde Vandenbroucke de bekritiseerde maatregel in De Zevende Dag op één.