Tien jaar na parachutemoord: "We stellen het goed. Ons leven loopt weer zoals het moet"

photo_news
De twee kinderen van Els Van Doren (36), slachtoffer van de parachutemoord, zijn zelf uit een vliegtuig gesprongen. "Ze wilden voelen wat hun moeder zoveel keer heeft gevoeld toen ze aan haar parachute hing", zegt vader en weduwnaar Jan De Wilde (56). "Het is nu 10 jaar geleden dat mijn vrouw gestorven is. Ondanks alle miserie gaat alles goed met ons. Mocht ik ooit nog Els Clottemans tegenkomen, dan draai ik me om. Ik wil haar nooit meer zien."

Jan De Wilde, in een ver verleden zelf een parachutist, had zijn spannende hobby al een tijdje opgegeven toen zijn vrouw op 18 november 2006 neerstortte in het Limburgse Opglabbeek. Zijn enige passie was toen en is nog steeds zijn werk als juwelier. Na al die jaren houdt hij nog steeds zijn bloeiende winkel open in het centrum van Lier. Op het assisenproces, in het gerechtshof van Tongeren in 2010, moest hij uitgebreid getuigen over zijn vrouw, maar buiten de rechtszaal onthield hij zich van commentaar. Nu heeft hij afstand kunnen nemen en blikt hij op een serene wijze terug op de passage in zijn leven die hem voor altijd heeft getekend.

"Ik verwacht niets meer van Babs (de roepnaam in de Zwartbergse parachuteclub van moordenares Els Clottemans, red.). Geen verontschuldigingen en ook geen bekentenissen. Het interesseert me ook niet meer. Ik heb gebroken met alles en iedereen die gelinkt was aan de parachuteclub."

De herinneringen zijn bijzonder pijnlijk voor de juwelier, want het was in de paraclub dat zijn echtgenote en moeder van zijn twee kinderen buiten zijn weten een stomende affaire begon met de Nederlandse parachutist Marcel Somers. Deze man zou later ook de lakens delen met Els Clottemans. In de driehoeksverhouding werd deze laatste na een tijdje ballast.

Hoe Jan en zijn kinderen de voorbije tien jaar beleefd hebben, leest u in HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.