Tien euro en minder: Ryanair stunt met prijzen om klanten te lokken na crisis

afp
Na de crisis van vorige week wil Ryanair verder gaan op haar elan om klanten terug te winnen. Voor nog geen tien euro kunnen reizigers vandaag bij Ryanair een enkele reis naar bestemmingen als Londen, Rome en Ibiza boeken. Volgens de Ierse luchtvaartmaatschappij zijn 1 miljoen stoelen in de aanbieding voor een stuntprijs.

De reputatie van Ryanair heeft een flinke deuk gekregen toen bleek dat het bedrijf komende weken meer dan 2.000 vluchten moet schrappen als gevolg van een personeelstekort. Klanten reageerden woedend.

Vrijdagavond kondigde Ryanair nog aan 40 tot 50 vluchten per dag te schrappen omdat piloten hun vakantie nog moeten opnemen. Daaronder zitten ook vluchten van en naar Brussels Airport en Charleroi. De aankondiging kwam na een week van malaise, waarbij het beursaandeel van de maatschappij een ernstige duik nam.

Spotgoedkoop

Om de reputatieschade die het bedrijf heeft geleden tegen te gaan, biedt de luchtvaartmaatschappij spotgoedkope tickets aan. Zo is het nu mogelijk om vanuit Charleroi naar Barcelona te vliegen voor 9,79 euro. Vanaf Eindhoven Airport zijn 25 bestemmingen te boeken voor nog geen tien euro. Het gaat om vluchten tussen 1 oktober en 28 februari.

De lage prijzen betekenen volgens Business Insider dat Ryanair een hoop geld op de stuntstoelen toelegt. Zo neemt het de luchthavenbelasting voor eigen rekening in een poging klanten terug te winnen en concurrenten onder druk te zetten. Vorige week ontkende Ryanair-topman Michael O'Leary dat de chaos het bedrijf klanten kost.