Tielemans weer met Gouden Goal van de week aan de haal

Op de zesde speeldag bracht onze wekelijkse Gouden Goal, in samenwerking met VTM Stadion, weer een pak pareltjes. De strijd was dan ook spannend. Youri Tielemans, een vaste waarde in deze rubriek, haalde het met 29 procent van de stemmen, amper 3 procent meer dan de knal van Nicolas Verdier. Herbekijk de goals in de video hierboven en kijk zondagavond naar Stadion op VTM voor de nominaties van de nieuwe Gouden Goal.

De Gouden Goal van de week dingt mee naar de titel van Gouden Goal van de Maand. Op het Gala van de Gouden Schoen wordt dan de ultieme Gouden Goal van het Jaar bekendgemaakt. Voortaan verkiezen we de Gouden Goal met een 'open' poll: iedereen kan stemmen, registratie is niet meer nodig.

belga/photonews

1. Nicolas Verdier, de 1-0 in KV Mechelen - STVV
Vitas met een lange kruisbal richting Schouterden, die vanop zijn linkerflank in één tijd breedlegt. Centraal neemt ook Verdier in één tijd perfect over in de verste hoek. Dutoit geklopt, KVM op weg naar zijn eerste thuiszege dit seizoen.

2. Alessandro Cordaro, de 1-3 in Moeskroen-Péruwelz - Zulte Waregem
Op assist van Lerager verschijnt Cordaro schuin voor de kooi van Vagner. Met een heerlijke lobbal over de doelman zet hij Essevee helemaal op rozen richting de leidersplaats op Le Canonnier.

3. Eric Ocansey, de 2-1 in Eupen - KV Oostende
De Ghanese aanvaller stuurde de meegereisde KVO-fans van een kale en verre reis huiswaarts. Heerlijk uit de lucht geplukt met de borst en meteen goed gelegd om dan zwaar uit te halen richting winkelhaak. Proto kansloos.

4. Kalifa Coulibaly, de 2-0 in AA Gent - Lokeren
Acrobatische afwerking van de spits van de Buffalo's. Op een zwieper van Milicevic zette hij zijn voet als eerste tegen de bal om het leder in de verste hoek te doen verdwijnen. Bijzonder hoge moeilijkheidsgraad.

5. Youri Tielemans, de 3-1 in Anderlecht - Charleroi
Anderlecht sloeg aan het swingen na de rust in het Park. Zeker de Roemenen lieten zich graag betrekken in de combinaties en toen Chipciu een voorzet van Stanciu aflegde voor Tielemans, deed ook de youngster zijn duit in het zakje met de perfecte afwerking in de korte hoek.