Het logo van Tesla aan een bedrijfsgebouw in California.
Volledig scherm
Het logo van Tesla aan een bedrijfsgebouw in California. © AFP

Tesla wil elektriciteit aan huishoudens verkopen

Tesla is van plan elektriciteit aan huishoudens te verkopen. De eerste stappen op die markt zet de autofabrikant in de Amerikaanse staat Texas, blijkt uit een nieuwe vacature op de site van het bedrijf. Daarin schrijft Tesla op zoek te zijn naar een leidinggevende voor dit nieuwe onderdeel.

5 reacties

 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Dit is het energiemodel van de toekomst: decentrale hernieuwbare elektriciteitsproductie met batterijopslag, zo dicht mogelijk bij de gebruiker: goedkoop, onuitputtelijk, niet-vervuilend en minder hoogspanningslijnen nodig. Dat Musk hierin weer het initiatief neemt, verwondert mij niet.
 • koen colpaert

  2 maanden geleden
  Dat tesla een grote kerncentrale bouwt en de eletriek goedkoper verkoopt dan gaan de andere moeten volgen en de prijzen drukken.
 • Bart Huysmans

  2 maanden geleden
  Een Tesla of andere elektrische auto in je garage is de beste batterij die je kan hebben om je eigen energie uit zonnepanelen op te slaan en onafhankelijk van het net te beheren. Ik vraag me af of onze beleidsmensen en aanverwante energiebedrijven dit gaan toestaan of er een stokje voor gaan steken om zelf te incasseren?
 • Carin Desmet

  2 maanden geleden
  Weet wat ik echt crimineel vindt hier in België eveneens. Een mens zet zonnenplanelen. De zon is gratis de zon is van iedereen. Waarom moeten wij dan nog betalen aan een multinational energie maatschappij. Nee eerlijk zou zijn leeft je op de zon is gratis. Nee via hun digitale meter prutsen ze ermee slaan ze op voor hun grote bedrijven enz.. En rekenen dan nog transportkosten aan om je eigen electric je heb gratis ontvangen van de zon... Schandalig gewoon..
 • MARLEEN WAUBEN

  2 maanden geleden
  Née. Dank je. Elon Musk is al rijk genoeg. Of verkoopt hij aan sociaal tarief?
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Belgische wetenschapper hackt Starlink van Elon Musk: 25 dollar aan materiaal, 12.000 dollar aan beloning

  Belgische wetenschap­per hackt Starlink van Elon Musk: 25 dollar aan materiaal, 12.000 dollar aan beloning

  Veel had KU Leuven-veiligheidsonderzoeker Lennert Wouters niet nodig om de satellietschotel van Starlink te hacken. Dankzij een printplaat die zo’n 25 dollar kost, een warmtepistool en “veel geduld” kon hij toegang krijgen tot achterliggende systemen. Het bedrijf van Elon Musk is lovend: “We vinden de aanval technisch indrukwekkend.” Wouters kreeg er bovendien een beloning van 12.000 dollar voor.
 3. 100 miljoen euro voor Vlaamse crèches gaat naar betere arbeidsvoorwaarden, over aantal kinderen per begeleider is nog niets beslist
  Politiek
  4

  100 miljoen euro voor Vlaamse crèches gaat naar betere arbeids­voor­waar­den, over aantal kinderen per begeleider is nog niets beslist

  De 100 miljoen euro die de Vlaamse regering bij de begrotingsopmaak van vorige week extra heeft vrijgemaakt voor de kinderopvang gaat naar betere arbeidsvoorwaarden en meer plaatsen voor gezinnen met lage inkomens. Over het aantal kinderen per begeleider wordt nog overlegd met de sector, klinkt het. De Gezinsbond en de oppositiepartijen vinden de extra middelen onvoldoende. “Dit verandert helaas niets aan de werkdruk”, klinkt het.