Tesla-baas Elon Musk mag tunnel bouwen tussen New York en Washington

Elon Musk
afp Elon Musk
Elon Musk heeft toestemming gekregen van de Amerikaanse regering om een futuristische tunnel te bouwen die het voor reizigers mogelijk moet maken om met een snel transportsysteem van onder meer New York naar Washington DC te reizen. De reis tussen beide steden zou nog een half uur duren. Dat heeft de baas van Tesla vandaag zelf aangekondigd in een reeks tweets.

Musk, topman van de constructeur van elektrische auto's Tesla, benadrukt in de tweets dat hij "mondelinge" toestemming heeft gekregen van de Amerikaanse overheid om een ondergrondse hyperloop te bouwen. In zo'n futuristische tunnel moet het mogelijk zijn om passagiers over land grote afstanden te laten afleggen met snelheden tot 1.200 kilometer per uur, door capsules in een bijna-vacuüm door een buis te laten zweven met magneten. Wat die "mondelinge" toestemming juist inhoudt, vermeldt hij er niet bij.

Het transportnetwerk van Musk moet New York verbinden met Philadelphia, Baltimore en Washington DC. Het project zou geleid worden door The Boring Company, het bedrijf dat testen uitvoert met tunnels nabij SpaceX, het commerciële ruimtevaartbedrijf van Musk in Los Angeles.

Via de futuristische hyperloop zou de reis van New York naar Washington DC nog 29 minuten duren. Een treinrit tussen beide steden duurt nu nog 3 uur en 20 minuten.

Enkele Amerikaanse media contacteerden The Boring Company, maar het bedrijf kon geen details geven over het project.




5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jeroen Peeters

  John doe, als je wil weten hoe lees dan zijn paper waarin hij het ontwerp uitlegt en beschrijft. It's actually feasable.

 • peter deman

  Lach maar met hem, is de enige dat de westerse wereld vooruit duwt. Als hij het kan volgt de rest ook. Jammer dat we zo maar 1 persoon hebben

 • Jeremy Denil

  Merci Trwmp! Jij bent tenminste niet zoals de pilitiekers hier.Eigen leventje eerst en maar graaien waar kan op kosten van de hardwerkende mensen.

 • Johan De Clercq

  Ik geloof er niks van. De kaart al bekeken???? Rots ondergrond en rivier overbruggingen. 1200 km per uur ? Per trein 145 dollar. Van centrum tot centrum. Te doen.

 • manneke Frans

  Straf wat hij allemaal doet. Chapeau