Terwijl Belgen bedolven werden onder striemend fluitconcert kreeg Spaanse maestro open doekje

Photo News
De suprematie van de Spanjaarden was groot gisteren, immens groot. De Rode Duivels liepen 90 minuten lang achter een ongrijpbare bal en op een eerste doelkans was het nota bene wachten tot minuut 82. Het fluitconcert in het Koning Boudewijnstadion was dan ook oorverdovend. In die mate dat onze internationals toch wat aangeslagen reageerden na afloop. Maar niet iedereen werd gisteren uitgejouwd.

David Silva die kreeg een staande ovatie toen hij een kwartier voor tijd naar de kant werd gesommeerd door bondscoach Julen Lopetegui en vervangen werd door Lucas Vázquez. Het open doekje voor het creatieve brein van de Spanjaarden én Manchester City was dan ook dik verdiend. De ploegmakker van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany in Engeland trof twee keer raak en was alomtegenwoordig met zijn vista en subtiele baltoetsen.

Dankwoordje op Twitter
De grootmoedige appreciatie van het Belgische publiek is de 30-jarige middenvelder trouwens niet ontgaan, zo blijkt op Twitter. "Ik wil de Belgische en Spaanse fans in het stadion bedanken voor de manier waarop ze mij gisteravond behandeld hebben. Ik ben erg trots, ontzettend bedankt!" Een grote meneer, op en naast het veld.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News