Ga naar de mobiele website
^ Top

Terug van vakantie? 9 tips om het zomergevoel hoog te houden

Shutterstock
Ai, zo halverwege augustus begint het einde van de zomer best al te naderen. No worries: Goesting Magazine blijft met het hoofd in de wolken zitten en tipt tien activiteiten, van dineren aan het water tot verdwalen in kruidtuinen, die je nog even helemaal in vakantiesfeer houden. Volg Goesting op Facebook voor nog meer zomerinspiratie!

Schattenjacht in de wildernis

Ofwel ken je geocaching al en ben je grote fan, ofwel moet je het nog ontdekken en heb je er dan op slag een nieuwe hobby bij. Want in de stad, het bos, buitenland of - wie weet! - zelfs je eigen achtertuin speuren naar goed verstopte caches, dat is ongelófelijk verslavend. Bonus: je komt buiten en kan een wandeling met vrienden of familie zo instant spannend maken.

Ontdek hier de tofste caches in Vlaanderen.

Toerisme Kasterlee - Lise Goossens

Diner aan het water

Wat roept meer het zomergevoel op dan een terrasje doen? Droom daar nog een sublieme maaltijd bij en wat kabbelend water van een pittoresk meertje of schilderachtige Noordzee in de buurt, et voilà: de vakantie op z'n best.

De állermooiste Vlaamse plekken voor een diner aan het water? Hierzo.

Dinner on a lake
Leyla Hesna Dinner on a lake

Tournée Locale

Trek je wandelschoenen aan en ga een stevige portie frisse buitenlucht opsnuiven. De voordelen zijn drievoudig: je ontdekt van dichtbij het moois dat ons land te bieden heeft, je lijf kan van een gezonde dosis beweging genieten en... onderweg kan je schaamteloos van wat vloeibare verwennerij genieten. Niks zaligers dan na een uitgebreide tocht je dorst te lessen met een frisse pint.

Deze wandelingen brengen je langs bijzondere stukjes Vlaanderen én bijzondere cafeetjes.

rf

Shoppen voor het te laat is

Het is geen zomer geweest als je bankrekening niet iets meer dan anders heeft afgezien. En laten er nu net immens veel fantastische pop-ups geopend zijn deze zomer. Alles voor een urban jungle in Gent, boho chic huisdecoratie in Antwerpen of extreem Instagramwaardige fashion in Knokke: wat mag aan jouw portemonnee knabbelen?

Deze zomerpop-ups verleiden je met hun unieke hebbedingen.

Clouds of Fashion

Bij regen komt schone schijn

Bij het Belgische zomerweer komen sowieso wat (of veel) regendruppels kijken. En tóch kun je dan nog helemaal in vakantiemodus blijven, door je zorgen volledig opzij te zetten en je een tweetal uurtjes in een compleet andere wereld te wanen. Vive le film! Zeker wanneer je je in de rode zetels van een charmant, ouderwets dorpscinemaatje nestelt: de ultieme vorm van escapisme.

We zochten en vonden: de 31 laatste charmante dorpscinemaatjes.

rf

Vaarwel, muffe fitness

Al wat je buiten kan doen, dóé je buiten: dat is een ongeschreven zomerregel. Dus waarom nog sporten in een donkere, naar zweet geurende fitnesszaal? Yoga in een park, mountainbiken in een bos, suppen op zee: genoeg toffe alternatieven in de aanbieding.

Alsjeblieft: 9x sporten onder de blote hemel.

rf

Crème de la crème

An ice cream a day keeps the doctor away, zeggen wij altijd. En ga dan ineens voor de lekkerste van het land, dat zeggen we ook altijd.

Waar je de lekkerste ijsjes van Vlaanderen likt?

Eiskreem Mechelen

Flowerpower, activate!

Omring jezelf met de kleurenpracht van de natuur voor een onmiddellijke boost in happiness. In veel Vlaamse kruidtuinen en arboreta kun je trouwens heel wat opsteken over al het moois dat er uit de grond groeit, dus dan heb je het gevoel dat je jezelf nog nuttig maakt ook!

Flowerpower op z'n best in deze Vlaamse kruidtuinen en arboreta.

Kruidtuin Kalmthout

Game of Thrones achterna

Akkoord, Game of Thrones draait om de komst van de winter en dat willen we nu net ontwijken. En akkoord, in Game of Thrones is een bezoek aan een kasteel vaak allesbehalve een vrolijke bedoening. Maar bezoek een van de prachtige kastelen die de Vlaamse velden nog rijk zijn, en je kunt nog even helemaal de alledaagse stress ontvluchten. Binnenin waan je je ridderheer of kasteelvrouw in ververvlogen tijden, buiten kun je vaak ook genieten van adembenemende kasteeltuinen.

Neem een enkeltje middeleeuwen naar een van deze statige chateaus.

Kasteel van Gaasbeek
Lander Loeckx Kasteel van Gaasbeek2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • mis tanget

    1 dag werken = foetsie vakantiegevoel. Maar wat we gehad hebben, kunnen ze niet meer afpakken ...

  • MICHEL MESKENS

    Zomergevoel laat mij niet lachen in ons land dan zou je beter nog eens op vakantie gaan maar niet in ons regenland blijven dan heb je weer zomergevoel ja

Meld een bug