Terug naar af! Zwak Anderlecht redt op valreep puntje tegen Oostende (1-1)

Anderlecht heeft ternauwernood zijn tweede thuisnederlaag van het seizoen kunnen vermijden. Na Westerlo (1-2) leek ook een sterk en goed voetballend KV Oostende op weg naar de drie punten in het Constant Vanden Stockstadion nadat Berrier vanaf de stip de 0-1 op het bord zette. In het slot kreeg ook paars-wit nog een penalty na een lichte trekfout, Tielemans faalde evenmin en zorgde voor de 1-1 eindstand. Door het gelijkspel is Zulte Waregem herfstkampioen. Het telt vijf punten meer dan Anderlecht, dat een magere 4 op 12 boekt, en KV Oostende.

Beide coaches hadden geen verrassingen in petto. Weiler behield het vertrouwen in de elf namen die donderdag gehakt maakten van Mainz, terwijl Vanderhaeghe het elftal dat vorige week Standard opzijzette aan de aftrap bracht. Voor de pauze stond er maar één ploeg op het veld, Oostende. Anderlecht bakte er niets van en mocht niet mopperen dat het halfweg 0-0 stond. Canesin miste oog in oog met Roef en de doelman van paars-wit werd na een blunder gered door zijn eigen paal. Ook El Ghanassy liet een unieke kans liggen. Anderlecht was maar één keer gevaarlijk toen Milic bijna voor owngoal tekende, maar Proto gelukkig op de doellijn ter hulp schoot.

Twee strafschoppen
De tweede helft van Anderlecht was zowaar nog slechter dan de eerste. Paars-wit bleef in hetzelfde bedje ziek en ook Oostende kon zijn niveau niet vasthouden. Het was wachten op een individuele fout zodat er een appel uit de kast viel. Kara ging met de eer lopen door Dimata domweg onderuit te duwen in de zestien. Berrier zette KVO vanaf de stip op voorsprong. De reactie van de thuisploeg kwam er nauwelijks, al kreeg het toch nog wat het niet verdiende, een puntje. Milic ging (licht) aan het shirt van Harbaoui hangen en Tielemans bedankte vanaf elfmeter. Verder kwamen beide ploegen niet meer.

Lees het verslag van onze man in het Constant Vanden Stockstadion op HLN SPORT PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.

Photo News

Vanderhaeghe: "Bijzonder weinig aan de hand bij strafschopfase"

Yves Vanderhaeghe had na de wedstrijd gemengde gevoelens. Hij zag zijn team een goede wedstrijd spelen, maar werd daar wel niet voor beloond met drie punten. "Ik ben heel tevreden over de prestatie van mijn manschappen. We hadden het betere van het spel en komen dan via een strafschop op voorsprong. Dimata speelt het goed, maar Kara duwt hem ook over de bal. Het is jammer dat een fase waar er zelfs geen doelpoging is, beslist over het puntenverlies. Bovendien is het een lichte, heel lichte penalty. Harbaoui ligt al half op de grond en kan nooit meer bij de bal. Er is misschien een heel klein trekje", aldus Vanderhaeghe voor de microfoon van Play Sports.

Photo News
Photo News
BELGA
BELGA