Terreurdreiging: Treinen stoppen niet in station Schuman

PHOTO_NEWS
Er stoppen voorlopig geen treinen in het station Schuman, omdat het metrostation Schuman op politiebevel afgesloten werd. Dat meldt Thomas Baeken, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Reizigers die in de buurt van Schuman moeten zijn, kunnen terecht in de omliggende stations, zoals Brussel-Luxemburg.

"Omdat de metrostations zijn afgesloten door de verhoging van het dreigingsniveau, konden de mensen die in Schuman van de trein stapten, het station niet verlaten. Daarom is er besloten om de treinen voorlopig niet in dat station te laten stoppen", aldus Baeken rond 08.30 uur.

Op dit ogenblik zijn er voor de rest geen aanpassingen aan de treinregeling, aldus Baeken. "We volgen de situatie op de voet op en staan onder meer in contact met het OCAD", klinkt het.

Het schrappen van het metroverkeer op het hele Brusselse netwerk, is een van de aanbevelingen die het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken heeft gedaan nadat het dreigingsniveau voor het hoofdstedelijk gewest naar het hoogste niveau werd opgetrokken.