Termont: "Overlijden De Buck zware klap voor stad"

BELGA
De Gentse burgmeester Daniël Termont zit in het buitenland maar heeft inmiddels gereageerd op het overlijden van Walter De Buck.

"Alhoewel ik wist dat de gezondheidstoestand van Walter zeer slecht was en zijn overlijden geen grote verrassing is voor mij, is het niet minder een zeer zware slag voor onze stad en mij persoonlijk", aldus Termont

"Ik wil in de eerste plaats mijn oprechte blijken van medeleven overmaken aan zijn echtgenote, kinderen en familie. Laat het voor hen een troost zijn dat vele vrienden mee treuren om het verlies van deze grote Gentenaar. Ik wens hen van hier uit veel sterkte toe."

"Walter was niet alleen de vader van de moderne Gentse Feesten, maar hij was ook een graag geziene muzikant en kunstenaar. Als er één persoon is waarmee Gent wordt vereenzelvdigd dan is het zeker Walter. Walter straalde Gent uit en is tevens onsterfelijk als de vader van ons Gent Nationaal Volkslied 't Vliegerke'. "

"Gent is de afgelopen maanden al zwaar getroffen door het overlijden van vele bekende en grote Gentenaars. Ik hoop oprecht dat daar nu een einde aan komt."