Taylor Swift haalt hard uit naar Apple Music

Taylor Swift.
GETTY Taylor Swift.
Zangeres Taylor Swift heeft in een open brief uitgehaald naar de nieuwe streamingmuziekdienst Apple Music. Ze vindt het niet kunnen dat de nieuwe muziekstreamingdienst van Apple nieuwe gebruikers een proefperiode van drie gratis maanden biedt, maar dat artiesten daar niet voor worden betaald.

De popzangeres zal haar meest recente album 1989 in ieder geval niet beschikbaar stellen op Apple Music. De rest van haar muziek is wel beschikbaar zijn als de dienst start.

Swift zegt het in haar open brief vooral op te nemen voor beginnende artiesten en onafhankelijke artiesten. Volgens de zangeres zijn drie maanden zonder betaling voor hun werk erg lang voor dergelijke muzikanten, producenten en muziekschrijvers. "Drie maanden is een lange tijd om onbetaald te blijven", zegt ze. "En het is oneerlijk om iemand te vragen om te werken voor niets."

"Ik weet zeker dat je weet dat Apple Music een gratis proefperiode van drie maanden zal aanbieden aan iedereen die zich inschrijft voor de dienst. Ik weet niet of je weet dat Apple Music in die periode schrijvers, producenten, of artiesten die drie maanden niet zal uitbetalen. Ik vind het schokkend, teleurstellend en ongewoon van dit historisch vooruitstrevende en genereuze bedrijf."

Volgens Swift is en blijft Apple een van haar beste partners bij het verkopen van muziek en het communiceren met haar fans. Ze zegt dat het voor Apple nog niet te laat is om zijn beleid te herzien. "Wij vragen niet om gratis iPhones. Vraag ons niet om onze muziek zonder compensatie."

'Drie maanden is een lange tijd om onbetaald te blijven. En het is oneerlijk om iemand te vragen om te werken voor niets'

Taylor Swift


Video