Taxi ramt in volle vaart Boeing 737 op luchthaven Nigeria

Een bestuurder ramde met zijn taxi aan hoge snelheid een geparkeerde Boeing op het tarmac van de Nigeriaanse stad Calabar. De passagiers waren net aan het instappen toen het incident zich voordeed. Als bij wonder vielen er geen slachtoffers te betreuren.

De wagen reed eerst in volle vaart door twee omheiningen alvorens zich in de buik van het toestel van maatschappij Arik Air te storten. De passagiers die op het tarmac stonden aan te schuiven om in te stappen, zochten in allerijl dekking. De aanwezigen vreesden dat dit het werk was van een zelfmoordterrorist en dat een explosie zou volgen. Gelukkig ontplofte er niets en kon de bestuurder van de Audi gearresteerd worden. Getuigen verklaarden dat de man tijdens zijn arrestatie riep dat hij deelnam aan de heilige oorlog en dat hij de president wou spreken.

Onderbroekbom
Drie maanden geleden liet een andere Nigeriaan, de student Umar Farouk Abdulmutallab, al van zich spreken. De wereld werd opgeschrikt toen hij tevergeefs trachtte zijn 'onderbroekbom' tot ontploffing te brengen in volle vlucht. (hlnsydney/kve)