Een man probeert met zijn familie de luchthaven van Kaboel te bereiken om het land te ontvluchten, maar stuit op een checkpoint van de taliban.
Volledig scherm
Een man probeert met zijn familie de luchthaven van Kaboel te bereiken om het land te ontvluchten, maar stuit op een checkpoint van de taliban. © Photo News

Taliban komen “snel” met regeermodel, leider Baradar in Kaboel voor gesprekken over nieuwe regering

Binnen enkele weken zullen de taliban bekendmaken hoe ze Afghanistan gaan regeren. Dat heeft een woordvoerder van de radicaalislamitische organisatie vandaag gezegd. Volgens de woordvoerder werken de juridische en religieuze specialisten van de taliban momenteel samen met deskundigen op het gebied van buitenlandse politiek aan een nieuw regeermodel. Binnen enkele weken moet dat klaar zijn.

 1. Saïd (28) is één van de 33 Belgen die vrijdag Afghanistan kon ontvluchten: “Ik ben mijn familie verloren in de mensenmassa”
  PREMIUM

  Saïd (28) is één van de 33 Belgen die vrijdag Afghanis­tan kon ontvluch­ten: “Ik ben mijn familie verloren in de mensenmas­sa”

  Saïd (28) is één van de 33 Belgen die vrijdag Afghanistan kon ontvluchten. Vrijdagavond om 19.50 uur landde hij in Islamabad na een helse tocht. De Antwerpenaar stond 11 uur lang aan de poorten van de luchthaven in Kaboel, na een helse rit van 150 kilometer samen met zijn familie langs tal van talibancheckpoints. “Plots zwaaide een militair aan de luchthaven met een Belgische vlag, ik toonde mijn paspoort.” De Antwerpenaar werd naar het Nederlandse vliegtuig gebracht, zijn familie... die verdween spoorloos in de mensenmassa.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Madina (32), ooit Miss Diamant, blikt terug op jeugd onder talibanbewind: “We speelden ‘spookje’ met onze boerka”
  PREMIUM

  Madina (32), ooit Miss Diamant, blikt terug op jeugd onder talibanbe­wind: “We speelden ‘spookje’ met onze boerka”

  De taliban sussen dan wel, het staat als een paal boven water dat het leven van veel Afghaanse vrouwen niet meer zal zijn zoals voordien. Madina Hamidi (32), Belgische met Afghaanse roots en ooit Miss Diamant, blikt terug op het talibanbewind uit haar jeugd, een trauma waarvan ze - tegen beter weten in - hoopt dat geen enkele vrouw het nog moet oplopen. “Ze sloegen mijn verlamde zus met een stok. Alleen maar omdat een stuk huid zichtbaar was.”
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.