Een man probeert met zijn familie de luchthaven van Kaboel te bereiken om het land te ontvluchten, maar stuit op een checkpoint van de taliban.
Volledig scherm
Een man probeert met zijn familie de luchthaven van Kaboel te bereiken om het land te ontvluchten, maar stuit op een checkpoint van de taliban. © Photo News

Taliban komen “snel” met regeermodel, leider Baradar in Kaboel voor gesprekken over nieuwe regering

Binnen enkele weken zullen de taliban bekendmaken hoe ze Afghanistan gaan regeren. Dat heeft een woordvoerder van de radicaalislamitische organisatie vandaag gezegd. Volgens de woordvoerder werken de juridische en religieuze specialisten van de taliban momenteel samen met deskundigen op het gebied van buitenlandse politiek aan een nieuw regeermodel. Binnen enkele weken moet dat klaar zijn.

 1. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.
 2. Madina (32), ooit Miss Diamant, blikt terug op jeugd onder talibanbewind: “We speelden ‘spookje’ met onze boerka”
  PREMIUM

  Madina (32), ooit Miss Diamant, blikt terug op jeugd onder talibanbe­wind: “We speelden ‘spookje’ met onze boerka”

  De taliban sussen dan wel, het staat als een paal boven water dat het leven van veel Afghaanse vrouwen niet meer zal zijn zoals voordien. Madina Hamidi (32), Belgische met Afghaanse roots en ooit Miss Diamant, blikt terug op het talibanbewind uit haar jeugd, een trauma waarvan ze - tegen beter weten in - hoopt dat geen enkele vrouw het nog moet oplopen. “Ze sloegen mijn verlamde zus met een stok. Alleen maar omdat een stuk huid zichtbaar was.”
 3. Saïd (28) is één van de 33 Belgen die vrijdag Afghanistan kon ontvluchten: “Ik ben mijn familie verloren in de mensenmassa”
  PREMIUM

  Saïd (28) is één van de 33 Belgen die vrijdag Afghanis­tan kon ontvluch­ten: “Ik ben mijn familie verloren in de mensenmas­sa”

  Saïd (28) is één van de 33 Belgen die vrijdag Afghanistan kon ontvluchten. Vrijdagavond om 19.50 uur landde hij in Islamabad na een helse tocht. De Antwerpenaar stond 11 uur lang aan de poorten van de luchthaven in Kaboel, na een helse rit van 150 kilometer samen met zijn familie langs tal van talibancheckpoints. “Plots zwaaide een militair aan de luchthaven met een Belgische vlag, ik toonde mijn paspoort.” De Antwerpenaar werd naar het Nederlandse vliegtuig gebracht, zijn familie... die verdween spoorloos in de mensenmassa.