Tal van geheime ruimtes in een Boeing

The 8 best beds on a Boeing 777
Een Boeing 777 beschikt over tal van geheime ruimtes die gebruikt worden door de bemanning. Dat is te zien in een filmpje dat reisjournalist Chris McGinnis enkele jaren geleden op YouTube zette. Hij kreeg toen de toestemming van luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific om op ontdekkingstocht te gaan in een nieuwe Boeing.

Wat blijkt, via een steile trap nabij de cockpit krijgen de crewleden toegang tot een ruimte waar liefst acht bedden in kajuiten staan opgesteld. Om de service te garanderen is het noodzakelijk dat crewleden tijdens de urenlange vluchten soms even een uiltje kunnen knappen, wat wel zuur moet klinken voor de passagiers met soms weinig beenruimte benedendeks. De trap is enkel zichtbaar indien een speciale deur - buiten het zicht van de passagiers - wordt geopend.

De bedden beschikken zelfs over veiligheidsgordels zodat een rustend crewlid bij het landen en opstijgen kan blijven liggen. De ruimtes worden Crew Rest Compartments (CRC) genoemd en beschikken niet over uitkijkramen.

Vliegtuigen die worden ingezet op de transatlantische vluchten en transpacific-vluchten beschikken over een Crew Rest Compartment. Die is meestal nog opgedeeld in een ruimte voor de gezagsvoerder en zijn collega's uit de cockpit en een plek voor de stewards en stewardessen.   
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels