Syrische regering verantwoordelijk voor gifgasaanval in april

afp
De Syrische regering van president Bashar al-Assad is verantwoordelijk voor de gifgasaanval in het Syrische dorpje Khan Shaykhun in april dit jaar. Dat stellen onderzoekers van de Verenigde Naties woensdag. Ze beschuldigen de regering van oorlogsmisdaden.

Het is de eerste keer dat de VN de Syrische regering verantwoordelijk stellen voor de aanval.

Bij de aanval met saringas op 4 april kwamen zeker 80 mensen, onder wie veel kinderen, om het leven. De internationale gemeenschap wees meteen de Syrische president Bashar al-Assad met de vinger. De Amerikanen vuurden als vergelding kruisraketten af naar de Syrische luchtmachtbasis van waarop de gifgasaanval vermoedelijk gelanceerd werd.

Uit onderzoek van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) bleek dat saringas, of een variant daarvan, gebruikt was.


1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Georges Vande Velde

    En wat zal er gebeuren ? Niets zoals gewoonlijk verder oorlog voeren met alle mogelijke middelen. Verenigde naties slaap verder!