Syriëstrijder die in Doel werkte gesneuveld

VTM Nieuws
Op Twitter circuleert een foto van het dode lichaam van de omgekomen Syriëstrijder Ilyass Boughalab (26) die lange tijd in de kerncentrale van Doel werkte. De geradicaliseerde moslim uit Lokeren zou al een tijd geleden om het leven zijn gekomen.

Zijn familie legde daarover ook al een verklaring af bij de politie. De foto die gisteren op Twitter verspreid werd, toont slechts zijn gelaat. Hij wordt in het bijschrift als martelaar geroemd om zijn moed en agressiviteit tegenover zijn vijanden.

De Vlaming werkte drie jaar lang voor een keuringsbedrijf, voor wie hij onder meer in de kerncentrale van Doel controles uitvoerde. Volgens Electrabel werd hij nochtans bij zijn aanwerving in 2009 gescreend. Hij zou pas later geradicaliseerd zijn, onder invloed van Elias Taketloune, een kopstuk van Sharia4Belgium uit Vilvoorde. In oktober 2012 nam hij ontslag en een maand later vertrok hij met Taketloune naar Syrië, waar ze zich aansloten bij de terroristische organisatie Majlis Shura Al Mujahidin. Op het terrorismeproces in Antwerpen is vijf jaar cel tegen hem geëist.