Syriëstrijder bedreigt ons land op Facebook: meteen 50 'likes' van Vlaamse jongeren

Olivier Calebout en Abdelmalek Boutalliss uit Kortrijk, de uit Malle afkomstige Azeddine Kbir Bounekoub, Lucas Van Hessche uit Kortrijk en een onbekende strijder. (Archieffoto)
Kos Olivier Calebout en Abdelmalek Boutalliss uit Kortrijk, de uit Malle afkomstige Azeddine Kbir Bounekoub, Lucas Van Hessche uit Kortrijk en een onbekende strijder. (Archieffoto)
Op Facebook is gisteren een dreigend bericht opgedoken van een Syriëstrijder uit Kortrijk. "We komen naar België", klinkt het. Opvallend: meer dan vijftig Vlaamse jongeren reageerden meteen enthousiast op zijn dreigementen.

Eerder had Lucas Van Hessche al zijn steun betuigd aan de daders van de aanslagen in Parijs, maar gisteren deed de 19-jarige Syriëstrijder er nog een schepje bovenop.

"Dit is een bericht naar België toe en iedereen die strijdt tegen de Islamitische Staat", schreef hij op Facebook."We zijn geen klein leger, zoals ze jullie daar wijsmaken. We zijn een staat die zich aan het uitbreiden is en die uiteindelijk ook in België zal aankomen. Of jullie dat nu willen of niet."

West-Vlaming
Meteen oogste zijn betoog heel wat bijval, en dat niet enkel bij gekende moslimextremisten. Ook tientallen schijnbaar niet-geradicaliseerde vrienden van de West-Vlaming gaven hun 'like' en postten positieve commentaar. Onder hen een 16-jarige, die blijkbaar ook voor de Rode Duivels supportert en naar 'F.C. De Kampioenen' kijkt. "Moge God je woorden zegenen", schreef die onder Van Hessches boodschap.

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE

We zijn een staat die zich aan het uitbreiden is en die uiteindelijk ook in België zal aankomen. Of jullie dat nu willen of niet

Lucas Van Hessche (19)