Sven Ornelis verlaat Qmusic voor JOE

Sven Ornelis
belga Sven Ornelis
Sven Ornelis stopte vorig jaar met de ochtendshow op Qmusic om ruimte te geven aan jong talent, maar de DJ moet toegeven dat het ondertussen opnieuw begint te kriebelen. Ornelis stapt op 16 augustus over naar JOE om er samen met Anke Buckinx het ochtendprogramma te presenteren. "Een ochtendshow maken, doe ik het allerliefst. En JOE is me in deze fase van mijn leven helemaal op het lijf geschreven", aldus Ornelis.

Radiozender JOE wordt vanaf dinsdag 16 augustus versterkt met nieuwe stemmen, waaronder die van Sven Ornelis. "Anke en ik gaan vanaf augustus all the way om de luisteraar een leuke ochtend te bezorgen", zegt een enthousiaste Ornelis.

Ook Svens toekomstige radiopartner Anke Buckinx trekt de deuren van Qmusic achter zich dicht: "Ik kijk er zo naar uit om de JOE-luisteraars te leren kennen. Ik zie het ook helemaal zitten om dit samen met Sven te doen. We hebben onlangs nog samen de Top 500 van de 90's gepresenteerd bij Qmusic, en toen was er al een leuke klik. Dus: bring it on!"

Sven Ornelis en Anke Buckinx vormen binnenkort het nieuwe ochtendduo van JOE.
Sven Ornelis Sven Ornelis en Anke Buckinx vormen binnenkort het nieuwe ochtendduo van JOE.

Rani De Coninck en Luk Alloo

Naast Ornelis en Buckinx vervoegen ook Rani De Coninck en Luk Alloo de rangen van JOE. De Coninck zal samen met Raf Van Brussel het nieuwe duo in de avondspits vormen. "Ik hou ervan om live op antenne te gaan en rechtstreeks contact te hebben met de luisteraar", aldus De Coninck.

Luk Alloo zal elke zondag zorgen voor een pittige ochtendshow. Tussen 10u en 12u ontvangt Alloo een interessante gast die hij met zijn gekende stijl zal interviewen. "Ik maak op een zondagochtend veel liever radio dan languit in bed te blijven liggen", zegt Alloo.

Luk Alloo zal een zondagochtendshow presenteren.
photo_news Luk Alloo zal een zondagochtendshow presenteren.

"All The Way"

Met de nieuwe baseline 'All The Way' wordt de zender in een nieuw, hedendaags kleedje gestoken. Met een mix van classics en hits van nu wil JOE meer dan ooit de generatie van 35- tot 50- jarigen bereiken in Vlaanderen.

"We zijn blij dat we ons sterkt DJ-team kunnen aanvullen met een paar nieuwe namen. Naast de muziek zijn boeiende persoonlijkheden ook belangrijk", zegt programmadirecteur Iwan Reuvekamp. "JOE is al een hele tijd aan een mooi parcours bezig. In het afgelopen voorjaar zelfs met een recordcijfer als resultaat. Maar stilstaan is achteruitgaan. We vinden het belangrijk om met onze radiozender de verbinding te maken tussen vroeger en nu en tegelijkertijd eigentijds en fris te klinken."

Programmadirecteur Iwan Reuvekamp
Persgroep Programmadirecteur Iwan Reuvekamp